Марчульонис разкъса на парченца Лаури, Уестбрук и NBA

dogDRIBBLE-master1050

По-младите ни читатели вероятно ще си кажат “Кой пък е този, че ще говори така?”, но след кратка справка с Wikipedia, бързо ще се преглътнат този въпрос. Шарунас Марчульонис е литовският гард, който заедно с пкойния Дражен Петрович и Арвидас Сабонис е един от тримата европейски играчи, стигнали до NBA, които след това са приети в пантеона на величието – баскетболната Зала на славата.

Легендата подкрепи сънародника си Йонас Валанчюнас, който в момента играе за Торонто. Според Марчульонис от Раптърс искат прекалено много от европейския център, докато той върши работата си достатъчно добре.

“Какво повече искат от него? Борави добре с топката, движи се добре по терена. Не разбирам изискванията им. Ако искате повече, дайте му повече игрово време. Дайте му топката. В торонто не знаят какво е това да подаваш топката. Техният пойнт гард… Вероятно дори не знае как се произнася п-о-д-а-в-а-н-е. Не знае колко букви има в тази дума”, подпали фитила Марчульонис, играл седем сезона в NBA, очевидно визирайки Кайл Лаури.

В най-силните си години, които минаха в Голдън Стейт, но далеч преди Уориърс да са световноизвестен и масово любим тим, 198-сантиметровият левичар бе движещата сила в атака за отбора. За четири сезона в Оукланд той вкарваше по 14.7 точки средно на мач, а в двете си най-добри годинит (1991/1992 и 1992/1993) имаше съответно по 18.9 и 17.4 точки средно на двубой. После игра за Сиатъл, Сакраменто и Денвър.

Шарунас коментира и другата “литовска връзка” в днешно време в Асоциацията – синът на дългогодишния му съотборник Арвидас Сабонис, Домантас, който играе в Оклахома Сити и бе част от историческия сезон на Ръсел Уестбрук. Постиженията на Ръс явно също не впечатляват легендата…

“В ОКС сме свидетели на one-man show. Един човек смята, че е Супермен. Един човек преследва рекорди, а останалите играят без топката и може би дори са забравили как изглежда. Това не е решението. Това не е правилно. Може би NBA искаше това да се случи? Може би NBA искаше нов статистически герой?”,  продължи тирадата си литовецът.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s