Невъзпят герой, хитрец или най-големият късметлия?

cdt-qodueaey_l

Тази година един баскетболист на Кливланд играе за седми пореден път във финалите на NBA, като в три от тях е печелил титлата. Впечатляващо, нали? Името му е Джеймс, но – не. Не е ЛеБрон.

Макар и тясно свързан с Краля, нашият герой е друг от ростъра на Кавълиърс. Става въпрос за Джеймс Джоунс, към когото съдбата е повече от благосклонна. Тя, съдбата, събира по интересен начин Джеймс и Джеймс още в началото на професионалните им кариери – ЛеБрон е №1 в Драфт 2003, а Джоунс е избран в края на втория кръг под №49 от Индиана.

cl2bubiumaa-3nx

И докато ЛеБрон се бори със зъби и нокти да изведе Кливланд до титлата цели седем сезона, Джеймс Джоунс записва не особено впечатляващи сезони в Пейсърс, Финикс и Портланд, преди през 2008 г. да премине в Маями. Първите му два сезона с екипа на Хийт няма да се запомнят с кой знае какво, докато през 2010 г. ЛеБрон не решава да се събере с Дуей Уейд и Крис Бош във Флорида, а какво се случва след това – всички много добре знаем. Голямото трио остава заедно четири сезона, в които неизменно играе финал в NBA, но печели само две титли. Съответно – четири финала и два шампионски пръстена на сметката и на Джеймс Джоунс, който през 2011 г. печели и конкурса за стрелба от тройката в Звездния уикенд.

cdy1zolueaa0l48

През 2014 г. ЛеБрон решава, че е време да се завърне у дома, като изглежда е изградил силна връзка с Джеймс и го взима със себе си в Кливланд. Резултатът отново е добре известен – два финала срещу Голдън Стейт и една титла, а тази година Уориърс и Кавълиърс определят за трети пореден път шампиона. Макар и да изостават с 0-1, Кавс далеч не са изгубили шанс за втора поредна титла, която ще направи Джеймс и Джеймс носители на четвърти пръстен в седем финала.

cc_x9rdueaaaidz

В picknroll.bg доста често споменаваме, че stats don’t lie, но преценете сами дали Джеймс Джоунс е невъзпят герой, хитрец или един от най-големите късметлии в историята на NBA.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s