Турция поиска арест за Кантер, бил терорист

2017-05-22T142011Z_1864747514_RC1BA78F41D0_RTRMADP_3_TURKEY-SECURITY-BASKETBALL

Колко опасен може да бъде един професионален баскетболист извън терена? В случая на Енес Кантер явно достатъчно, че да бъде издадена заповед за ареста му, макар от години да не се е прибирал в държавата, чийто гражданин е. Международният политически скандал със спортен привкус достигна ново ниво и след като около седмица турският играч на Оклахома Сити отваряше очите на непросветените за начините, по които Реджеп Тайип Ердоган коли и беси в република Турция, властите в южната съседка на България взеха мерки.

Един от близките до правителството на Ердоган вестници е разпространил новината, че Кантер е издирван заради участието си в терористична група и е едно от издирваните лица, членуващи във „въоръжена терористична организация“. Това е втора атака към NBA звездата след анулирането на международния му паспорт.

Въпросното издание „Сабах“ пише още, че от турска страна ще бъде потърсено сътрудничество с Интерпол, защото към настояща да издирваното лице се намира на територията на САЩ.

25-годишният баскетболист определи настоящия президент на Турция като „Хитлер на XXI век“, а в отговор към терористичните обвинения има и твърдения, че е разпространявал антиправителствена пропаганда чрез профилите си в социалните мрежи. Всъщност профилът му в Twitter бе блокиран за територията на страната, а именно него той използва като трибуна, от която да коментира най-пресната случка в сагата.

„Вече наистина ще дойда в Турция, за да се изплюя в грозните ви, изпълнени с омраза лица“, написа бившият турски национал като коментар към снимка на статията от „Сабах“.

Съотборникът на Ръсел Уестбрук вече на няколко пъти изказа своята гледна точка – първо на пресконференция в Ню Йорк, а след това и в трогателен материал за The Players’ Tribune.

Advertisements

One thought on “Турция поиска арест за Кантер, бил терорист

  1. Pingback: Ердоган подгони семейството на Кантер | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s