Гръм и мълнии, това звучи страховито…

9980489-nba-los-angeles-clippers-at-denver-nuggets.jpeg

Някъде на запад от Тексас, през два щата, та в трети, или иначе казано в Калифорния, имало един брутален пойнт гард, на когото често лепвали етикета Point God. Но за разлика от приказките, които започват по такъв начин и завършват със „заживели щастливо и завинаги“, Крис Пол надали ще може да напише такъв завършек на своята, ако остане в Калифорния и продължи да играе за Лос Анджелис Клипърс.

А най-пресният вариант за различна развръзка в историята на Крис Пол идва точно от няколко щата встрани от Калифорния. От Тексас, където Грег Попович иска или не, ще трябва да сменя героите на своята трилогия, която носи заглавието „Династията на Спърс“.

Тежката контузия на Тони Паркър, която поставя под съмнение връщането му на игрището с поне толкова добра продуктивност, колкото и до момента и липсата на истински плеймейкър в състава на Сан Антонио явно ще накарат разказвачите, разбирайте, ръководителите на може би най-успешната организация в NBA да се огледат в Крис Пол това лято. Самият той даде индикации, че ще опита пазара и ще бъде свободен агент, като очаквано най-добрата оферта от финансово естество би дошла от сегашния му тим Клипърс. След влизането в сила на новия колективен трудов договор, Ел Ей може да предложи на CP3 петгодишен договор за общо $205 милиона.

При извършване на необходимите ходове за набавяне на място за заплата на Пол, Спърс ще съумеят в най-добрия случай да му дадат $152 милиона за период от четири сезона. Но дори и това би се случило след поредица магии от генералния мениджър Ар Си Бюфърд (не, че се съмняваме в нещо подобно).

И така… Лятото ще е още по-горещо от обичайното и в Калифорния, и в Тексас. Крис Пол не е преминавал втория кръг на плейофите от 2010 година насам, а сезоните се изнизват и гениалният подавач вече не е първа младост. И няма да е изненада за никого ако 32-годишният играч потърси смяна на пейзажа.

А Попович и Бюфърд са показвали неведнъж, че са перфектни кукловоди и знаят как да дърпат конците, за да наредят нещата както поискат.

Триглава ламя с Крис Пол, Кауай Ленърд и ЛаМаркъс Олдридж? Звучи страшничко.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s