Ало? Да, трябва ми нов паспорт, кучето изяде стария…

BrownZalgiris

Лиетувос Ритас и Жалгирис играят на финалите на баскетболното първенство в Литва. Това е закономерност като тази, че Барса и Реал винаги са в челото на футболната лига в Испания, че ЛеБрон Джеймс е най-добрият играч в света в последните години и че когато няма облаци небето е синьо. Наближаващия край на сезон 2016/2017 ще се запомни от балтийските фенове с нарушената традиция – Ритас не стигна до финалите и отпадна в полуфиналния плейоф след отчайващо слаба игра на чуждестранните си звезди, която им донесе парични наказания и яростта на треньора Римас Куртинайтис.

И за да бъде пълна трагикомедията със заглавие „Лиетувос Ритас 2016/2017“, един от същите тези чужденци – американското крило Тайлър Брауън, се сдоби с още едно главоболие, различно от тези в следствие на непрестанното висене по барове. Именно нарушаването на режима бе една от причините за гнева на Куртинайтис по адрес на американците, а сега Браун ще отложи прибирането си в САЩ заради крайно нелепа причина.

Като деца всеки от нас се е възхищавал на филмите, в които връстниците ни оправдаваха липсата на домашно в училище с оправданието, че кучето им го е изяло. С малка промяна на сценария и действащите лица, Браун попадна в подобен „филм“.

Двуметровият пътешественик, за когото Литва е осма професионална спирка, остана без паспорт, защото… Защото документът бе изяден от кучето, което Тайлър си е купил още докато играеше в Полша, за да си има компания далеч от дома…

Кофти тръпка. Дано поне малкият Фреско е останал доволен от похапването.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s