Wild Wild West

cy-jr24ucaaoato

Не става дума за уестърн-комедията с Уил Смит и Кевин Клайн, която ще ви помогне да убиете няколко часа в дъждовен ден, а за плейофите в NBA и очакването на голяма част от феновете мачовете от Западната конференция да са доста по-интересни от тези на Изток. Съвсем очаквано, най-голям интерес на Запад предизвиква серията за титлата, която ще определи единият участник в битката за трофея „Лари О`Брайън”, но, поне на този етап, въпросният интерес е предизвикан повече от словесните атаки от страна на двата лагера.

Полемиките започнаха още в Мач №1, когато центърът на Голдън Стейт Заза Пачулия, неволно или не – оставяме на вас сами да прецените, подложи крак на Кауай Ленърд и киборгът на Сан Антонио напусна терена преждевременно и остана извън сметките на Грег Попович за втория и третия сблъсък.

Дали отсъствието на Ленърд оказва влияние? Бившия полковник от военноморските сили на САЩ, който ръководи Спърс, коментира в типичния си стил:

Стига, човече, колко по-трудно би могло да стане? Какво щеше да стане ако Къри не играеше? Не съм щастлив къмпингар. Това е глупав въпрос. Двойната стъпка, със скъсяващ дистанцията водещ крак, не е уместна! Опасно е, неспортсменско е, и просто не е нещо, което човек прави на някой друг! Този конкретен индивид има история с подобни действия! И, понеже не му е за пръв път, не може просто да кажем: „О, беше по невнимание. Той не искаше да го направи”! На кого му пука какво е искал да направи? Чували ли сте за непредумишлено убийство? Пак отиваш в затвора, мисля, ако си тексасец и убиеш някого, може и да не си го направил нарочно! Знам какво видях и само това ме интересува! Предисторията изражда цялата ситуация и много, много ме ядосва!”, коментира Поп.

До тук – добре. След отпадането от сметките на Тони Паркър, загубата на Кауай Ленърд със сигурност е тежък удар и треньорът на Спърс има право да се сърди. Но какво последва? Заза Пачулия призна, че няма проблем той да е злодеят в тази продукция, макар и не съвсем холивудска, но има СЕРИОЗЕН проблем с това семейството му да бъде обект на заплахи заради случилото се. Грузинецът има две момчета – на 8 и 7 години и 4-годишна дъщеря.

sjm-warriors-0517-2001

Не обвинявам Поп за всичко, но казаното от него оказва голямо влияние, а думите му стигат до много хора и, за съжаление, не можеш да контролираш интелигентността на всички. Феновете чуват какво казва и решават, че е ОК. „Поп каза това, така че – да го направим”. Просто е грешно. Човек трябва да мисли, да осъзнава. Заплашвайте мен, но не заплашвайте съпругата ми или не говорете глупости за децата ми. Това просто не е редно. Като личност, като мъж, нямам проблем да се справя с това. Но не искам семейството ми да страда. Съпругата ми и децата ми нямат нищо общо, те са изключително невинни. Гадно е семейството ми да минава през това. Не го заслужават. Не обвинявам Попович за всичко, но казаното от него изигра важна роля”.

За да не остане по-назад, голямата звезда на Уориърс Стеф Къри също отправи „мръсно” обвинение към Сан Антонио. Причината – неправилен, според него, заслон от страна на Диуейн Дедмън в Мач №3. Отново – преценете сами:

„Знам, че не е мръсен играч. Не искам да му петня репутацията, но усещам, че това беше мръсна игра. За радост, никой не се контузи”, каза Къри след победата със 120-108, която прати тима му само на още един успех от трето поредно участие в серията за титлата в NBA.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s