Кантер за смъртните заплахи, невинните жертви и бъдещето

636308765213332787-USATSI-10021361_973_625_68_s_c1_c_t_0_0

Интернационалните проблеми на Енес Кантер приключиха с успешното му кацане в САЩ, а малко по-късно бившият турски национал обяви страната на неограничените възможности като „единствения си дом в момента“. Резервният център на Оклахома Сити бе забъркан в скандал от политическо естество, след като Турция анулира международния му паспорт с нареждане от най-високо, разбирайте от самия Реджеп Ердоган, когото Кантер определи като „много лош човек и Хитлер на XXI век“.

Сега отлъченият от страна и семейство баскетболист застана пред медиите, за да покаже своята гледна точка. Един от верните лейтенанти на Ръсел Уестбрук гостува и в телевизионно предаване преди пресконференцията си и призна, че вече не се трогва по никакъв начин от смъртните заплахи, които валят към него през час.

Всъщност проблемите му се простират на два континента и са започнали в Азия, където е била една от спирките на турнето на неговата фондация. Посред нощ в Малайзия той е бил събуден от мениджъра му, който е разполагал с информация, че местните власти го издирват, защото са получили „подсказване“ от турска страна, че става дума за „много опасен човек“. Все пак Кантер и придружителите му са успели да стигнат до Сингапур, а оттам са хванали полет за Букурещ, където всъщност се създаде цялата ситуация с анулирания паспорт.

„Продължавам да получавам смъртни заплахи. Дори след това гостуване, вероятно ще има нова порция такива. Но ще ви кажа само едно. Аз стоя твърдо зад вярванията си“ каза той в студиото на CBS и добави, че има хиляди невинни хора, кото са загубили домовете и работата си и имат нужда от гласност.

„Аз не съм журналист, а баскетболист. Но в момента семейството ми дори не може да излезе на вечеря. Брат ми каза, че баща ми е отишъл до магазина и е получил храчка в лицето. Желанието ми е да бъда гласът на всички невинни хора“, добави той, но вече на пресконференцията, на която коментира темата за отношенията с родителите си, след като преди време имаше информация, че семейството му се е отказало от него.

Кантер каза, че не е говорил с тях от близо година и се страхува, че ще бъдат пратени в затвора, ако направи опит за контакт с роднините с.

„Не планирам да се връщам в Турция, не и докато Ердоган е на власт. Моят дом сега е САЩ“, заяви твърдо той и благодари на всички приятели и съотборници, които го подкрепят.

Вероятно Кантер ще получи американско гражданство.

Advertisements

2 thoughts on “Кантер за смъртните заплахи, невинните жертви и бъдещето

  1. Pingback: Турция поиска арест за Кантер, бил терорист | picknroll.bg

  2. Pingback: Ердоган подгони семейството на Кантер | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s