Хепиенд за паспортните неволи на Кантер

GettyImages-640122010-1495293719-compressed

Какъв по-готин начин да отбележиш 25-ия си рожден ден от това да разбереш, че паспортът ти е обявен за невалиден от страната, чийто поданик си и да бъдеш задържан от граничните власти на друга държава? Точно тази ситуация споходи вчера Енес Кантер от Оклахома Сити, който прекара часове на летището в Букурещ, защото политическите му възгледи му костваха един паспорт и торба с проблеми. Но все пак случката се разплита и Кантер е успял да отпътува обратно към САЩ, използвайки полет през Лондон, а утре ще даде пресконференция в Ню Йорк, на която ще хвърли повече светлина върху всичко.

По този начин турските власти осуетиха част от световното турне, което един от най-постоянните играчи на Тъндър бе планирал, за да популяризира фондацията си.

Международните проблеми на Енес са били решени със съдействието на NBA и в частност на профсъюза на играчите NBPA, които са работили заедно с Държавния департамент на САЩ, за да защитят интересите на 211-сантиметровият баскетболист.

„Всичко е наред. Утре ще дам пресконференция в Ню Йорк. Имам много неща за казване с цялата лудница, която се случи. Бъдете готови“, написа самият играч по повода при поредното си включване в Twitter.

Бившият играч на Фенербахче и Юта Джаз се превърна в поредната жертва на задаващата се диктатура на Реджеп Ердоган. Кантер не крие, че поддържа опозицията на властта в лицето на Фетхула Гюлен, а вчера нарече Ердоган „Хитлер на ХХI век“.

Енес е роден в швейцарския град Цюрих, където през 1992 година баща му работи върху докторантурата си по хистология. Голяма част от съзнателния си живот прекарва в САЩ, където живее от 2009 година насам, минавайки последователно през гимназия в Калифорния, една година в колежанския Кентъки и професионалните авантюри първо в Солт Лейки Сити, а сега и в Оклахома Сити.

През годините е играл за различните национални отбори на Турция при подрастващите, както и за мъжкия тим, чийто цветове защитаваше на ЕвроБаскет 2011, но оттогава насам е извън плановете на федерацията, а по негови думи това отново е заради различните му политически възгледи.

Advertisements

One thought on “Хепиенд за паспортните неволи на Кантер

  1. Pingback: Турция поиска арест за Кантер, бил терорист | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s