№1 на Изток, №1 в Драфта


Късметът на ирландците или не? Ако по традиция според легендата в края на дъгата има гърне злато, в тази на Бостън има първи избор в предстоящия Драфт на NBA. В нейното начало пък е №1 в класирането на Източната конференция, което принадлежи също на славната организация, дирижирана от Дани Ейндж.

Селтикс ще избират първи, втори са големите им врагове от западното крайбрежие в лицето на Лейкърс, но за разлика от катастрофалния сезон на Ел Ей, в Бостън се готвят за финал на конференцията срещу Кливланд. Как става това ли? С добър мениджмънт и в следствие на сделката, изпратила Кевин Гарнет и Пол Пиърс в Бруклин преди години. Реално този избор в лотарията е благодарение на Нета и трагичната им игра, а сега принадлежи на Селтикс, които го грабнаха като разменна монета за застаряващите си звезди.
Топ 3 се допълва от Филаделфия – Сиксърс за поредна година ще са в челото, но този път благодарят на Сакраменто, с чийто избор се сдобиха. Четвърти ще избира Финикс, Кингс са пети, а останалите в десетката са Орландо (6), Минесота (7), Ню Йорк (8), Далас (9) и пак Сакраменто (10).

Очакванията сочат, че Бостън ще вземе Маркел Фулц, комбо гард от Университета Вашингтон, чийто продукт е и сегашната звезда на отбора Айзея Томас. Лейкърс вероятно ще сбъднат мечтата на татко Лавар, избирайки Лонзо Бол с №2.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s