5 бона глоба за Черно море

18403340_1340645169353022_4649439103726801994_n.jpg

Ръководството на Черно море Тича ще трябва да се бръкне дълбоко заради поведението на част от феновете, които бяха в зала „Христо Ботев“ в мач №3 от серията с Берое. Варненци загубиха с 68:94, а част от привържениците хвърляха хартиени топки и други предмети по съдиите, недоволни от отсъжданията им. Други пък гърмяха бомбички и пиратки, като всичко това е отразено в доклада на дежурния представител на срещата Иван Бакърджиев. В резултат на всичко това, „моряците“ са глобени с общо 5 хиляди лева.

Ето и докладът

1. „Още от първия съдийски сигнал една внушителна група около 70- 80 запалянковци заедно с непристойни скандирания, започнаха да палят факли и да хвърлят бомбички. Създаде се атмосфера, несъвместима с играта баскетбол и повлия на поведението на останалата част на привържениците на Черно море Тича. Назначената охрана от охранителна фирма „СОД 64” ЕООД не можа да се справи с реда в залата, което доведе до неколкократни спирания на играта. С призив от говорителя на срещата към тези запалянковци се направи опит за преустановяване на безредиците по трибуните. Както отбелязах хулиганските прояви от публиката се изразяват в следното:

– палене не факли и фишеци и хвърлянето им по терена през цялата среща;

– хвърляне на бомбички – в трибуната и седалките и по игрището срещу съдиите. Броят на бомбичките по време на срещата надхвърлиха 15 броя.

– хвърляне на хартиени топки по време на срещата (над 40-50 броя) по терена и съдиите, като една от целите бе прекъсването на играта;

– хвърляне на запалки (обемисти и опасни за здравето) към терена и съдиите, като за късмет нямаше нараняване;

– хорово викане с нецензурно съдържание и обидни думи (епитети и псувни) към съдиите и състезатели на Берое;

– хвърляне на други дребни и опасни предмети към терена и съдиите, като шишарки, фишеци и други;

От страна на ръководството на Черно море Тича също не бяха предприети никакви действия за укротяване на тази част от публиката”

2. ”Отсъдени две технически нарушение на треньора на Черно море Тича Дарин Великов.”

3. ”Техническо нарушение на №5 Брандис Райли-Рос от отбора на Берое.”

18423975_1340644742686398_3450880616538298551_n

Решение:

По точка 1, съгл.чл.37.9 от ДАП: ”За запалване на трибуната по време на среща на димки и бомбички или други пиротехнически средства”, комисията на ДАС наказва отбора на Черно море Тича с имуществена санкция в размер на 2000 лв.

Съгласно чл.40.38 от ДАП: ”За допусната лоша организация на срещата като цяло”, комисията на ДАС наказава отбора на Черно море Тича с имуществена санкция в размер на 2000 лв.

Съгласно чл.37 точки 6,7 и 8 от ДАП: ”За хвърляне на предмети на терена”, комисията на ДАС наказва отбора на Черно море Тича с имуществена санкция в размер на 1000 лв.

По точка 2, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва треньора на отбора на Черно море Тича Дарин Великов с глоба в размер на 300 лв. /трето за сезона/.

По точка 3, съгл.чл.34.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Брандис Райли-Рос от отбора на Берое с глоба в размер на 300 лв. /трето за сезона/.

Комисията на ДАС счита за необходимо, за предстоящите официални срещи на отбора на Черно море Тича да се подходи с отговорност и необходимостта от подобряване на организацията, като за охрана се използват органите на МВР“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s