Дай пет, тренер!

TyLueДобре, че е шегата, че да си кажем истината. На Тайрон Лу вероятно му е писнало да слуша твърденията, че не той, а ЛеБрон Джеймс всъщност е човекът, който решава как да играят баскетболистите на Кливланд. За Бога, дори да е вярно, човекът има шампионска титла на NBA в краткото си резюме откакто се нае с тежката задача да дърпа юздите на съблекалня, пълна с капризни и леко или нетолкова леко чалната суперзвезди (говорим за Лу, а не за Джеймс). И така бившият гард се възползва от максимата от първото изречение, засягайки едно от най-любимите занимания на подопечните си – разнообразните поздрави, изпълнявани преди мач, по време на мач, след мач…. Абе, реално, по всяко едно възможно време!

Един от най-сериозните проблеми на Кавс, ако може въобще да бъдат посочени такива за отбор, който стартира с 8-0 в плейофите, е защитата. Това се видя неведнъж в рамките на редовния сезон и най-вече на финалната права от него, когато Краля и неговите момчета на няколко пъти се сриваха и изчезваха в последните части на мачовете си.

Сега, когато Кливланд вече е финалист на Изток, срам не срам, треньорът Лу призна какво всъщност му се иска да стане реалност. Може би се е шегувал до някаква степен, но е доста по-вероятно да е бил напълно сериозен в изказването си… А ето го и него…

„Иска ми се да помним някои от схемите си в защита толкова добре, колкото играчите ми помнят как трябва да се поздравяват помежду си. Хайде, помощ от слабата страна… Уф, забравих. Но не забравят за това (имитира поздрав във въздуха). Не знам, наистина не знам откъде измислят всички тези неща“, каза Лу, смесвайки хумора със съвсем сериозно нещо, каквото е играта в дефанзивен план на отбора от Охайо.

Колкото и да ни се иска да бъдем сериозни и отговорни към баскетболната игра личности, трябва да признаем, че цялата работа с разнообразните поздрави на Кливланд е доста яка. Но от друга страна и защитата си е защита. Дали пък ЛеБрон, Кайри, Джей Ар и останалите не могат да намерят начин да са еднакво добри и в двете неща? Ще видим в предстоящата финална серия.

А до нейното начало… Дай пет, тренер Лу!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s