Финикс държи Везенков под око

c_tg99vv0aaidjw

Александър Везенков попадна в списък с възможните избори на Финикс във втория кръг на Драфт 2017.

Сайтът arizonasports.com се захвана с тежката задача да разгледа потенциалните пикове на Сънс през юни, като раздели играчите по постове. Втората част от нея разглежда тежките крила с оглед на вече наличните четворки в ростъра.

Пътят Сънс да изберат център е доста сложен, но ако решат да вземат тежко крило, това ще добави още обрати в схемата. Драган Бендер вече заяви, че се чувства най-комфортно на позиция 4, но част от игровото си време прекара на 3 заради мястото в ротацията на Маркийс Крис и Джаред Дъдли. Дъдли има още две години от договора си, а след показаното израстване в новобранския си сезон Крис има нужда от всичко друго, но не и от по-малко минути. Философията за избор на „най-добрия възможен играч” наистина ще бъде подложена на изпитание при всеки един от трите избора на Финикс”, анализира сайтът моментното състояние на състава на Сънс.

Сред предложенията, които arizonasports.com разглежда, са Джонатан Айзък от Флорида Стейт, на когото специалистите отреждат избор в Топ 5 на Драфт 2017, финландският 213-сантиметров „снайперист” Лаури Марканен от Аризона, притежаващите близо 220 см разтег на ръцете Айвън Раб (Калифорнийски университет, Бъркли) и Джонатан Мотли (Бейлър) и Александър Везенков.

c_p5dszwsaazria

Александър Везенков от испанския Барселона е комбо крило, като би паснал най-добре в състава като стреч-четворка. Записвайки средно по 7.5 точки на мач при успеваемост 47.9% от тройката в Евролигата през сезона, левичарят наистина умее да стреля и притежава една от най-бързите стрелби в тазгодишния клас. Много лесно можем да си го представим да бележи „catch-and-shoot” тройки от където и да било по игрището рамо до рамо с обичащ да пробива пойнт гард като Ерик Бледсо или, ако Сънс извадят късмет в лотарията, плеймейкър, който създава позиции за стрелба, като Маркел Фулц. Макар Везенков да намира други начини да бележи, допълнителна година или две в Европа му прилягат най-много, а търсенето на подобряване на уменията ще му запази комфортно мястото във втория кръг на Драфта. Той е „draft-and-stash” опцията, която трябва да бъде следена за позиция 4, особено с нуждата на Сънс от стрелци”, пише в анализа за Везенков.

340x

Въпреки мястото на 206-сантиметровото тежко крило в списъка, все пак изглежда малко вероятно и вторият българин, попаднал в NBA, да облече екипа на Финикс както Георги Глушков през сезон 1985/1986.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s