От мръсен по-мръсен

10005877-nba-utah-jazz-at-golden-state-warriors.jpeg

Няма да ти се вържем, Дрей. Свали тази усмивчица от лицето си.

Дреймънд Грийн смята, че Кели Олиник е мръсен играч и изтъкна, че не уважава подобни хора. След като прочетете предходното изречение още веднъж ще изтъкнем, че става дума за същият онзи Дреймънд Грийн, който раздава ритници в слабините под път и над път. Не за някое негово друго аз с ангелски ореол над главата. За онзи Дреймънд Грийн, който е нереално талантлив и поливалентен баскетболист, но е и двойно по-подмолен в действията си спрямо съперниците, без да пести усилия и похвати в името на успеха.

“Той е мръсен, мръсен играч. Не уважавам хора като него. Знам, че не е най-великият баскетболист в историята и може би смята, че трябва да прави това, но това не е необходимо. Той просто е мръсен. Аз не уважавам това. Той е мръсен”, развихри се Дрей Дрей в личния си подкаст, а вие сами може да преброите колко пъти натърти върху думата “мръсен”.

Кели Олиник също не е светец, но точно Грийн да раздава подобни квалификации е… Трудно е да се намери дума, която да определи това и да е далеч от “нелепо”, “неприемливо”,  “смехотворно”, “трагикомично” и така нататък…

“Всички виждат какво прави той. И какво е правил досега. Няма нужда да влизам в детайли. В залите има толкова много камери, че всички виждат какво се случва”, заяви твърдо Дреймънд, а вероятно визираше както скорошните сцени между Олиник и Кели Убре от Вашингтон, така и онази случка преди две години, когато контакт на Олиник с Кевин Лав коства на втория контузия, която сложи край на сезона му.

Миналата година Los Angeles Times направи анкета сред треньорите и гласуването за “Най-мръсен играч” бе “спечелено” от Мат Делаведова, който сега играе за Милуоки Бъкс. Репутацията на Грийн също е сходна, но той не смята, че хората са прави да го замерят с подобни обвинения.

“Не съм ритал никого. Когато риташ някого, трябва да го риташ с крак, а не с пищял. Не бих казал, че съм ритнал когото и да било”, оправда се обвинителят Дреймънд.

Но цялата ситуация е… Крадецът вика: “Дръжте крадеца!”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s