Другата страна на Джей Ар Смит

jr-smith-video_anchor
Малко или много, голфът е свързан с NBA. И не става дума за часовете, които Майкъл Джордан прекарваше със стик в ръка и пура в ръка. Нито за нелепата постановка на Чарлс Баркли, накарала целия свят да се смее не само на нелепостите, които редовно излизат от устата му в национален ефир. Звездите от 90-те вече могат да си позволят да стоят по цял ден на голф игрището, но манията остава жива и при най-добрите има последователи на Ем Джей и отдадеността му към аристократичния спорт.

Вероятно ще потъркате очи, когато прочетете за кой точно играч става дума, но това е факт. Не е шега. Джей Ар Смит вероятно е един от последните, които всеки би свързал с голф. Но се оказва, че леко лудият стрелец на шампионите от Кливланд обожава всичко, свързано с този спорт. Обожава е правилната дума, защото Ърл, както е рожденото име на човекът, чийто девиз е “Когато се колебаеш, просто стреляй топката”, предпочита да гледа голф, а не баскетбол по време на плейофите.
5185f40597035ea4d681818235b99ef7
“Гледам The Golf Channel. Не гледам други мачове от плейофите. Дори когато се случи да си пусна баскетбол по телевизията, трябва да има и музика за фон, защото не ми харесва атмосферата около самите мачове. Опитвам се да не ги гледам. Но в повечето време предпочитам да гледам The Golf Channel”, заяви Смит, за когото вече сме напълно убедени, че ще гледа THE PLAYERS Championship (б.р. – ежегоден турнир, който събира най-добрите голфъри), а не потенциалните съперници на Кавалиърс във финала на Изток.

Реално зад всяка история си има и причина. Джей Ар може да има публичния образ на непукист, купонджия и лошо момче, но това не му пречи да бъде добър човек и личност за пример.

Един от най-добрите му приятели е Брад Хенифър. Разбирателството и силната връзка помежду им датира от дните на Смит в Ню Йорк, когато играе за Никс. Брад е запален почитател на нюйоркския тим и в същото време е изключително добър голфър

Хенефър е атлет на Special Olympics и дори има златен медал от първенството на САЩ по голф. Макар и вече да играе в Кливланд, Джей Ар не пропуска възможност да стъпи на тревата и да играе с Брад, който страда от Синдрома на Даун, но това не го спира да води пълноценен начин на живот и да служи за вдъхновение на звезда от NBA.

brad

“С Джей Ар сме като братя”, казва Брад, който всяка година участва в традиционния благотворителен турнир по голф, организиран от Смит. Самият Хенифър също е играл баскетбол, но само в гимназията, след което се отдава изцяло на изявите си на голф игрищата, където очевидно е изключително талантлив.

“Брад е невероятен голфър. Играе със завидно самочувствие, което винаги е важно. Трябва да служи като вдъхновение на всеки един от нас. Има своите мечти и цели и ги преследва”, разказва Джей Ар. Баща му Ърл Смит-старши също е фен на Брад и добавя, че младокът може да победи всеки.

“Аз съм просто голфър. Както всички останали. А Джей Ар е най-добрият човек, който някога съм срещал”, не крие привързнаостта си към баскетболната звезда самият Брад.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s