Кой?

Morris.jpg
Не, не, спокойно. Не скачаме в дълбокия океан на политиката, задавайки този така популярени същевременно реторичен за българската общественост в последните няколко лета въпрос. Но ще признаем, че в следващите редове открихме една от най-блестящите теории на конспирацията, които сме срещали наскоро и не говорим само за спортния свят.

Всеки, който знае за съществуването на двойки близнаци, които са професионални спортисти, поне веднъж се е питал – “Тези двамата/двете дали понякога се сменят?”. От няколко дни насам феновете на NBA вероятно често си мислят “Кой?”, когато гледат плейофните мачове на Вашингтон Уизърдс.

Причината е, както се досещате, наличието на Маркийф Морис в столичния отбор. Идентичният близнак на Маркъс Морис, който играе за Детройт Пистънс. Маркийф е важен играч за Уизърдс и всички изтръпнаха, когато той изкълчи глезена си в мач №1 срещу Селтикс. Нещата изглеждаха далеч от прекрасни, но въпреки тежките прогнози, близнакът бе в стартовия състав за втория мач. И въобще не изглеждаше като човек, който е претърпял травма само преди няколко дни.

Как се възстановяваш толкова бързо, макар да сме виждали всякакви “чудеса” в Лигата (б.р. – например Брандън Рой, който се върна в игра след операция за скъсан менискус след едва няколко седмици).

Колкото и налудничаво да звучи, след хилядите теории и размисли в Twitter и Facebook, ние също се запитахме… Дали пък Маркийф и Маркъс не са се сменили? Реално е напълно възможно, защото освен, че са като две капки вода, двамата са татуирани от глава до пети. Но по-интересното е, че татуировките им, също като тях двамата са, идентични.

Добре, добре. Маркийф е висок 208 сантиметра, а Маркъс е с два по-нисък и е “само” 206 сантиметра. И въпреки това…

Едва ли е възможно нещо подобно в наши дни, а едно от предложенията от феновете на Бостън бе съдиите да спрат играта и да накарат играчът с фамилия Морис от гостите да назове поименно целия щаб на своя отбор… За достоверност.

Но от друга страна – „Брат брата не храни, но тежко му, който го няма“. А и близнаците имат еднаква татуировка, дала началото на тази им мания още от колежанските си години в Канзас. И тя гласи F.O.E. – Family Over Everything.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s