Броенето продължава и отвъд 40

usa_today_10033526.0

В неговата сфера на работа 40 години са малко над горната граница. Но той е различен. На 40-годишна възраст повечето професионални баскетболисти вече се наслаждават на „пенсия“, а Винс Картър продължава напред с усмивката, която не слиза от лицето му вече почти 20 сезона, както и с искрен ентусиазъм, който по-скоро би бил присъщ за новобранец в NBA, а не за един от най-популярните играчи в модерната история на Асоциацията.

Винс Картър навърши 40 през януари тази година. Но продължава да отброява – изиграни мачове, вкарани точки, забивки, топ изпълнения… Не спира отвъд 40. Не мисли и да го прави. Не и по собствените му думи.

„Казвам си често, че ми остават още две години и спирам“, разкрива след края на сезона си с Мемфис човекът, открил нови закони на гравитацията по време на Конкурса за забивки през 2000 година, а след това и няколко месеца по-късно на олимпийския баскетболен турнир в Сидни (бел. ред. – ако не вярвате, попитайте Фредерик Вайс).

„Хората постоянно ме карат да оставя всичко, за да преследвам пръстен. Самото определение „преследване“ не ми звучи добре. Семейството ми се чувства добре в Мемфис. Тук градим нещо вълнуващо и аз се радвам на всеки ден с момчетата“, казва още Картър, с което отправя леко намигане относно това дали би останал в Гризлис или ще потърси късмета си другаде, защото все пак през юли ще бъде на пазара като свободен агент.

Само 12 играчи в историята на Лигата са записали повече мачове от Винс, а ако изпълни заканата си да играе още две години, той би имал реална възможност да премина и границата от 25 000 вкарани точки.

Картър и Дирк Новицки ще бъдат последните двама мохикани от Драфт 1998, които ще са наоколо следващия сезон, а с оглед на неясното бъдеще на Мета Уърлд Пийс, Ману Джинобили и Джейсън Тери, които бяха избрани година по-късно, Винс и Дирк може да се превърнат в единствените играчи от ХХ век в NBA през сезон 2017/2018.

Advertisements

One thought on “Броенето продължава и отвъд 40

  1. Pingback: 5 за късмет | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s