Балкан влиза в младежката Евролига

inset-larger_1050x730_EYBL1.jpeg

Балкан ще има свой отбор в EYBL – Еuropean Youth Bьsketball League, или младежката Евролига. Това са момчетата на клуба до 14 години, които от есента ще се включат в надпреварата на централноевропейската дивизия.  Вече са изпратени документите за картотекиране на състезателите, съобщи председателят на Балкан Михаил Михайлов.

Сред съперниците на 14-годишните на ботевградчани ще бъдат отбори от Сърбия, Германия, Унгария, Босна и Херцеговина, Македония,  Чехия, Словакия, Полша и Румъния.  В тазгодишния шампионат взеха участие 18 отбора от тези страни – Младост Земун и КК Флаш от Белград, КК Феникс 2010 от Скопие, АЛБА Берлин и Байерн Мюнхен от Германия, УСК Прага и УСК Пелхримов от Чехия, Интер Братислава и СБК Левице от Словакия, унгарските Дебрецен Академия, Шопрон спортшкола, Сорнок Спортсентрум, Ратгебер Академия от Печ и Цирос Академия от Будапеща, полският Гортат Краковия, Будучност от Босна и Херцеговина  и румънските Клуж и Орадя.

Балкан става първият български отбор в Младежката Евролига, а България е 30-та държава в нея. Освен изброените по-горе, със свои отбори в петте възрастови групи участват още Словения, Хърватия, Австрия, Русия, Украйна, Беларус, Казахстан, Грузия, Армения, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Дания, Швеция, Норвегия, Великобритания, Франция, Италия, Белгия и Люксембург.

Източник: Botevgrad.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s