Вечният огън

USP NBA: MIAMI HEAT AT PHOENIX SUNS S BKN USA AZ

Не сте го забравили, нали? В едно нетолкова далечно време, някъде в Южна Флорида имаше Голямо трио, 1/3 от което бе Крис Бош. Левичар с убийствен инстинкт както към вкарването, така и към борбата под коша и реално погледнато един от най-постоянните високи играчи в NBA през последните 10-15 години. След разпадането на това брутално баскетболно формирование, в което участваха и Дуейн Уейд и ЛеБрон Джеймс, нещата не се стекоха по най-добрия начин за Бош.

Две титли по-късно, последвани от различни здравословни проблеми, нещата не са толкова розови за бившата суперзвезда на Торонто. За разлика от дружките си Уейд и Брон, които продължават да се забавляват на терена, в последно време Крис е в ролята на зрител, а отскоро и на анализатор в телевизията. Това обаче не е начинът, по който той смята, че трябва да приключат нещата.

В него гори онзи огън. Вечният огън. На любовта към играта. Последният му мач бе на 9 февруари 2016. Повече от година по-късно Бош още вярва, че има какво да покаже. И не е готов да се откаже просто така.

“Това не е начинът, по който искам да свършат нещата. Аз все още съм спортист. Сърцето не ми разрешава да мисля за другото. Липсва ми играта. Има и част от мен, която се наслаждава и на другите аспекти на живота, защото има много и отвъд баскетбола. Но това не е моят начин да си тръгна”, каза 211-сантиметровата канара пред Florida Sun Sentinel.

“Наясно съм, че всичко е бизнес. Разбирам го. И малко ме боли. Но пък влизам в положението на Маями Хийт и на техният президент, които искат да направят всичко най-полезно за своя отбор”, размишлява още ветеранът по адрес на действията на бившия му тим и Пат Райли, които търсят варианти да се отърват от тежкия му договор ($24 милиона този сезон, $25 милиона през сезон 2017/2018 и $27 милиона през сезсон 2018/2019).

Частица от Крис Бош вече е свикнала без скърцането на кецовете. Но огромна част от този динозавър все още копнее за свистенето на мрежичката, а сърцето му бие в ритъма на дрибъла.

Крис Бош не е готов да си тръгне.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s