Ти не стреляш, а ние ти плащаме!

moe_harkless_smile.jpg

Мо Харклес има защо да се усмихва широко

Плейофите в NBA чукат на вратата. А задачата на Портланд е може би най-тежката, защото Трейл Блейзърс ще се изправят срещу Голдън Стейт Уориърс в първия кръг на Запад. Мо Харклес обаче е щастлив. Има своята напълно адекватна причина да се усмихва широко. Ако трябва да бъдем буквалисти и да тълкуваме нещата по различен начин – причините са половин милион. В зелено. С президенти на тях.

Харклес изглежда намери своето място в NBA точно в Орегон, защото най-сетне записа т.нар. breakthrough season, в който окончателно се наложи като нещо различно от пълнеж на ротацията.

Продуктът на елитния нюйорски Сейнт Джонс Юнивърсити игра в 77 мача за Блейзърс и постигна най-добрите си статистики в почти всички категории, включително и в стрелбата от тройката.

35.1% – толкова бе успеваемостта отдалеч на 206-сантиметровият Морис в първите 74 двубоя, в които той стреля 194 пъти за три точки. Средно по 2.5 опита на двубой. А в последните три мача на Блейзърс това рязко се промени.

Защо, мамка му, някой който си изкарва хляба с хобито си, не иска да прави това, което обича и в което е добър? За последните си 88 минути на паркета, Мо Харклес не стреля нито веднъж от тройката.

Реално никой не може да му каже и копче. Защото в договора му с Портланд има една особена клауза – че ако завърши с повече от 35.0% успех от далечно разстояние, ще прибере бонус от $500 000. Половин милион долара.

Както и да погледнем на ситуацията, сделката си я бива. Още повече, че всичко бе в ръцете на Мо. През целия сезон, както и на финалната му права. Буквално.

А сега дойде ли моментът да чуем някое клише за това колко (не)интелигентни са спортистите? Не. Твърдо не.

Браво, Мо! Добра работа!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s