Трети път стомна за вода: Везенков влиза в Драфт 2017

c3hl_bkxaaekafu

Александър Везенков ще бъде част от Драфт 2017 за влизане в NBA.

Тази година е последната, в която 206-сантиметровото тежко крило на Барселона може да бъде избран от някой от 30-те тима, тъй като националът ни навършва 22 години. За разлика от предишните два сезона, когато Сашо подаде документи за участие в Драфта и, след сондиране на интереса към него от страна на мениджъра му Ник Лоцос, оттегли името си в последния момент, тази година познатата схема няма да бъде вкарана в действие. Крайният срок за подаване на документи за участие в Драфт 2017 изтича на 23 април, но тази година Везенков няма нужда да го прави, защото попада автоматично в него. Така, на практика, Сашо може да бъде избран, без изрично да се включва.

Lotsos

„Тази година няма нужда да включваме името на Сашо в Драфта. Автоматично е в него! Това е последната му година, в която може да участва в него”, потвърди специално за picknroll.bg мениджърът на национала ни Ник Лоцос.

В случай, че Везенков се откаже да влезе в NBA през Драфта, то той има възможност да изрази желанието си да не участва в избора до 12 юни, когато изтича крайния срок за това на играчи, родени извън САЩ, и играещи извън NCAA. След края на този сезон, националът ни ще има да изпълнява още 2 години от 4-годишния си договор с Барселона, който подписа през лятото на 2015 г. Самият Везенков неведнъж вече заяви, че за него каталунците са приоритет, а NBA може да почака.

Най-голям интерес към Везенков имаше преди 3 години, когато като 19-годишен тинейджър той стана MVP на гръцкото първенство с екипа на Арис Солун. Тогава симулациите на Драфта, т. нар. „Mock Draft”, му отреждаха избор в края на първия или началото на втория кръг. След първия му сезон в Барселона и силно ограниченото игрово време, получено от треньора Шави Паскуал, прогнозите за Сашо рязко спаднаха и той се озова в дъното на втория кръг.

c6bxcigwgaienca

През тази година 206-сантиметровото тежко крило се превърна в един от лидерите на Барселона и специалистите в САЩ отново се сетиха за него, но отново симулациите на Драфт му предвиждат избор в края на втория кръг. В най-новото издание на Мок Драфт 2017 на специализирания сайт draftexpress.com, публикувано на 10 април, Везенков е поставен под №58, където изборът принадлежи на Ню Йорк Никс.

DX11

Актуалното издание на списъка на nbadraft.net, публикуван на 5 април, отрежда на Сашо №49, с който разполага Милуоки Бъкс.

net

Advertisements

One thought on “Трети път стомна за вода: Везенков влиза в Драфт 2017

  1. Сашо Дървенков в НБА……хахаха….с тази физика и с отрицателният си отскок,ще бъде яко унижаван от големите черни батковци.Той качества за Европа няма,те НБА.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s