За разлика от ЛеБрон, Майкъл Джордан никога не почиваше

rodman

Оправдана ли е практиката на отборите от NBA да дават почивка на звездите си по време на редовния сезон без оглед на противника, срещу който се изправят? Това е една от най-обсъжданите теми в NBA в последния месец, като с мнение по въпроса излязоха не малко бивши и настоящи играчи, треньори и анализатори.

Очаквано, Денис Родман разбуни духовете с наситен с нецензурни реплики коментар по проблема пред CBS Sports. Според члена на Залата на славата, играл в продължение на 14 години в Лигата, за разлика от ЛеБрон Джеймс, Майкъл Джордан никога не е пропускал мач, за да пести сили за плейофите.

Знаете ли, ЛеБрон прави единственото нещо, което винаги съм казвал, че Майкъл Джордан никога не си позволи. Никога не почиваше. Играеше всеки мач. Играеше всеки мач. ЛеБрон сега е в позиция да го прави [да си почива], защото имат нужда от него. Лигата се нуждае от него, затова сега той върши всички тези простотии, като това да се оплаква и да мрънка, и всички тези глупости.

Едва ли за някого е изненада, че голямо име от близкото минало, като Родман, си позволява да критикува настоящите звезди. Нито се случва за първи път, нито ще е за последен. За „старите кучета” изглежда винаги е важно да подчертаят постиженията си, а това често минава през напомняне – колко трудно е било едно време и колко по-разглезени и облагодетелствани са сегашните суперзвезди.

Разбира се, има много случаи, в които фактите са налице и подобни твърдения трудно могат да бъдат оборени. Намираме се в края на един сезон, в който ЛеБрон Джеймс сам се въвлече, или бе намесен, в почти всяка гореща и противоречива дискусия в Лигата. Някак логично е да възникне подобен спор и в дните преди началото на плейофите.

jordan-lebron

Родман обаче не спря дотук и сипа сол в отворената рана – сравнението с MJ. Самият Джеймс призна преди старта на сезона, че в хода на кариерата си „преследва призрака на Майкъл Джордан”.

Много лесно е да правиш това, което в наши дни се определя като величие – Майкъл Джордън успяваше, когато беше трудно, наистина трудно. Какво правеше ли? Беше водещ реализатор на лигата 10 години поред. Десет поредни години той беше най-резултатен. По онова време това беше наистина трудно. Вкарваше средно по 32 точки на мач. Това беше трудно постижимо тогава. Сега е лесно. Всички тези [псувня] трипъл-дабъли… По онова време го пребиваха, имам предвид, че беше потрошен след всеки мач. А когато играеше срещу нас [Детройт Пистънс], знаете ли какво казваше: „Връщам се обратно във фитнеса.“ И закоравя, и стана велик. И още по-велик. Така че, това е всичко.

Бившият съотборник на Родман в Чикаго Булс и настоящ треньор на Голдън Стейт Уориърс, Стийв Кър, с когото взеха 3 титли заедно, прие изказването му на шега.

Видях Денис Родман да се оплаква. Напуши ме смях, защото Денис, така или иначе, беше наказан по 15 мача през годината. Почиваше си предостатъчно. Ходеше до Вегас или на Кечмания. Можеше да си взима почивка винаги, когато искаше, така че той не може да се оплаче [от липсата на почивка], припомни Кър снощи преди гостуването във Финикс срещу Сънс.

Освен коментара по въпроса с почивките на звездите, Родман се изказа и за състоянието, в което се намират Уориърс. По думите му двигателят на отбора и човекът, който прави Голдън Стейт специални, е Клей Томпсън.

Minnesota Timberwolves v Golden State Warriors

Червеят е на мнение, че Стефан Къри се е върнал стъпка назад този сезон. Той обаче не смята спада в игровата форма на гарда за голям проблем. Другото любопитно в интервюто е, че Родман дори не споменава Кевин Дюрант като ключов фактор за представянето на отбора на Кър.

Един играч ги прави отбор. Кой е този играч?, запита Родман публиката в студиото на CBS.

Когато някой предположи, че Родман има предвид Дреймонд Грийн, членът на Залата на славата отсече категорично: Не!

Точно така: Томпсън. Момчето [Грийн] е добро. Но ако отиде в друг отбор, няма да става. Това, което казвам е, че Клей Томпсън прави този отбор. Всички постоянно се притесняват за Къри. Познавам бащата на Къри и всички тези глупости. Но Клей Томпсън прави отбора. Не е Грийн, не. Клей Томпсън е.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s