Непознатата страна на Тим Дънкан

1200

Тим Дънкан е синоним на спокойствие и непукизъм. Ако някога в речниците започнат да слагат визуални обяснения на думите, то срещу тези две гарантирано би трябвало да фигурира снимка на великия №21 на Сан Антонио. Нереализираният плувец, намерил пристан далеч от басейна, под ринговете на баскетболните кошове, вече близо година не е професионален баскетболист и се наслаждава на новото си ежедневие.

40-годишата икона се отказа след края на миналия сезон, а понастоящем помага за развитието на играчите на Спърс, но със сигурност разполага с далеч повече свободно време, след като не е директно ангажиран с натоварената програма, която спазваше през кариерата си на играч.

Дънкан бе гост на бившия си съотборник Ричард Джеферсън, който яхна гребена на вълната на социалните медии и подобно на много други има собствен podcast, в който нищи всякакви въпроси.

Мълчаливият иначе Тим се разприказва за една от непознатите си за широката общественост страни и тотално уби твърденията, че е “скучен”. Дънкан направи признание, че е бил пристрастен към компютърните игри и конкретизира, че заедно с Чанинг Фрай са имали гилдия в култовата World of Warcraft и са играели заедно с Андрей Кириленко, чиято мания е била на съвсем друго ниво.

Двамата често играели до 3 или 4 сутринта, особено ако са знаели, че нямат мач на следващия ден или пък просто ще получат почивка за предстоящия на следващия ден двубой.

Джеферсън, Дънкан и Фрай коментираха и руската легенда Кириленко, загатвайки, че той е бил най-добрият играч от всички. По думите им героите на АК-47 са били толкова силни и завършени, че той е можел да ги продаде за суми от порядъка на $100 000, ако поиска.

Тими пък разкри и страстта си към комиксите и с половин уста призна, че е кръстил дъщеря си на герой от Guardians of the Galaxy на Marvel. Тя носи името Куил в чест на Звездния повелител, изигран от Крис Прат в игралния филм от лятото на 2014 година.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s