Хлапето, което си вкара стрелбата

Screen Shot 2017-03-24 at 13.44.10

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! А баскетболът е много повече от обикновена игра. Ние от picknroll.bg наистина вярваме в това и вместо материал за големите звезди от NBA и най-талантливите колежани, устремени към драфта, решихме да ви разкажем една кратка, но велика история, която осмисли деня ни. Долните редове са за хлапето, което въпреки всичко накрая успя да си вкара стрелбата!

Майк Първис, познат още като Лил’ Майк, е студент четвърта (последна) година в университета Нотр Дам и е висок едва 112 см. Ниският му ръст се дължи на заболяването епифизарна метафизическа спондило-дисплазия – рядкосрещано увреждане на костите, което води до изоставане в растежа, скелетни аномалии и понякога проблеми със зрението и слуха.

Един ден Майк отива при семейството си и заявява: „Искам да играя баскетбол!“ Причината е проста – това вероятно е последният му шанс да практикува организиран спорт.

Университетът му съдейства и той дори е посочен като титуляр във „Вечерта на студентите от най-горния курс“. Треньорът на баскетболния отбор на Нотр Дам Патрик Бойл е подготвен със специална комбинация и казва на Майк: „Разчитаме на теб, нали знаеш.“

Първоначално Първис иска само да „помирише“ паркета и да държи топката, докато изтече часовникът. „Стоя си там, просто гледам, „Какво ще стане, ако не успея?“, колебае се той.

Съвет на Бойл към Майк обаче е красноречив: „няма значение дали ще вкараш стрелбата“.

Важното е, че имаш куража да излезеш пред всички и да опиташ нещо, което на повечето хора няма да им стиска.

Окуражителните думи на треньора постигат резултат и Майк вече е убеден в способностите си. В същото време майка му Деметрис споделя надеждата си, че участието в баскетболния мач ще е повратна точка, която ще служи за пример докрая на живота му.

Дадоха ми възможността. Това е единственото, което исках, благодарен е Майк.

А останалото… вече е само история! Историята на хлапето, което успя да превъзмогне себе си и да разбие стереотипите в обществото. Благодарим ти, Лил’ Майк! #ThisIsWhyWePlay

When 3'8" Mike Purvis finally got his shot, he didn't waste it (➡️ @powerade)

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s