За няколко (милиона) долара повече

56ee24be9192f.image.jpg

Макар да се заиграхме със заглавието на един от най-великите уестърни, създавани някога, няма да си говорим за кино, а още по-малко за Серджо Леоне, Енио Мориконе и Клинт Истууд, макар че не крием възхищението си към тези кино великани. Ще си говорим за баскетбол, разбира се. И за най-актуалната му и популярна форма през месец март всяка година – финалите на колежанското първенство, които са познати на широката общественост чисто и просто като Мартенската лудост.

Сега ще опитаме да покажем за какви мащаби всъщност става дума. И както винаги – намесени са пари. Много, много пари. И реклама. За кратко прескачаме на горното ниво на баскетболната пирамида – NBA. Плейофите там са почти двойно по-дълги от колежанската лудост и през 2016 година професионалистите генерират приходи от малко над $1 милиард благодарение на рекламите по време на предаванията в мрежите на ESPN, ABC и Turner Sports.

За тазгодишното издание на March Madness в касите на CBS и Turner Sports ще влезе сумата от… $1.24 милиарда! И тук става дума за студенти, които играят баскетбол! Не за ЛеБрон, Стеф и останалите милионери от NBA… Шокиращо и впечатляващо едновременно, нали? Няма как да не се съгласим.

Кратки и бързи сметки показват, че колежаните, поне на този етап са по-привлекателен и интересен продукт от най-добрата баскетболна лига в света… Защо смятаме така? Заради някакви си $200 милиона повече… Да…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s