Риск за $94 милиона

9749457-nba-sacramento-kings-at-memphis-grizzlies.jpeg6.2 точки средно на мач в 34 изиграни мача при успеваемост 26.9% в стрелбата от зоната за три точки. Вероятно това звучи като нормална статистика за играч без претенции и без огромни очаквания към него и уменията му. Вероятно. Но в случая това е статистиката на баскетболист, който през лятото подписа договор за 4 години и $94 милиона. Неговот име, както вероятно се досещате, е Чандлър Парсънс. И сезонът му официално приключи, защото от клубния му отбор Мемфис официално обявиха, че скъпоценното им крило ще претърпи операция на коляното, която автоматично го оставя извън състава на треньора Дейвид Физдейл за оставащите двубои до началото на плейофите.

Гризлис определено са били наясно с това какъв риск поемат, гласувайки толкова сериозно доверие на играч, за когото контузиите не са нещо ново и има история на хронични проблеми с коленете. Сега диагнозата е скъсан менискус, а дори бившият играч на Хюстън и Далас да направи чудотворно възстановяване в стил „Брендън Рой“ и по някаква неясна причина да се окаже на разположение на отбора си за елиминационните мачове, от Мемфис надали биха поели се решили на нов опасен ход.

По всичко личи, че първата глава на книгата „Приключенията на Парсънс в щата Тенеси“ е затворена. Втората ще започне на есен. Всъщност, втората трябва да започне още след операцията му, когато крилото, извоювало си звезден статус като баскетболист на Хюстън, ще тръгне по дългия път на рехабилитацията.

Когато при малкото ти изяви на терена получаваш немалка доза освирквания от феновете на собствения ти отбор… Явно трябва да се замислиш какво трябва да промениш. Чандлър Парсънс е доказвал, че е много добър баскетболист, но трябва да намери правилния път, защото всички погледи са вперени в него. И в милионния му договор.

А в Мемфис не обичат скатавките.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s