Везенков в Топ 3 за възрастта си извън САЩ

vez1

С наближаването на месец юни и поредния Драфт в NBA, спекулациите около бъдещето на Александър Везенков отново минават на дневен ред.

Различните симулации, т. нар. „mock draft”, поставят 206-сантиметровото тежко крило на Барселона на различни позиции, като доста от тях дори не го включват в 60-те избора на двата кръга. В последното издание на класацията на един от най-авторитетните сайтове в тази област – draftexpress.com, Везенков е под №56, който принадлежи на Вашингтон. Евентуален подобен развой би събрал Сашо с бившия му съотборник от Барселона – чешкият гард Томаш Саторански, който играе първия си сезон с екипа на Уизърдс.

Макар и да поставя национала ни в края на втория кръг, draftexpress.com не пропуска да отбележи, че всъщност той е един от най-добрите трима баскетболисти, родени извън САЩ през 1995 г. Пред него в класацията за „набора” му са единствено латвийският център Анджейс Пасечникс от Гран Канария и френското тежко крило Матиа Лесор от Нантер.

Участието на Александър Везенков в Драфт 2017 далеч не е сигурно, тъй като наскоро самият той заяви, че към момента Барселона е негов приоритет. Националът ни вече на два пъти оттегли името си от избора, след като беше заявил участие – през 2015 г. и 2016 г., Тази година Везенков ще има възможност за последен път да се пробва да влезе в NBA по този начин, тъй като през август навършва 22 години и прехвърля възрастовото ограничение за място в Драфта.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s