Американски танц по български


Големият танц. Така е известен финалният турнир на колежанския баскетбол в САЩ. 68-те най-добри отбора от Първа дивизия на NCAA се включват в Мартенската лудост – битката за бленуваната национална титла. Тази година и едно българче ще танцува редом с най-големите имена в университетския спорт – Георги Фунтаров и съотборниците му от Калифорния Дейвис си осигуриха историческо първо участие в събитието, като спечелиха конференцията си Big West.

Във финалната среща от турнира на конференцията те победиха с 50:47 Калифорния Ървин, за да си подпечатат билета за големия месец март при колежаните.

Така Фунтаров ще се раздели с училището по прекрасен начин, защото това е и последната му четвърта година. Софиянецът не получаваше толкова шансове през настоящия сезон, колкото през предходните три, но бе неделима част от състава на треньора Джим Лес.

„Уникално е, мечтая за това от 10 години – да стигна до тази сцена и това усещаме. Откакто реших да играя баскетбол, финалния турнир на NCAA винаги е бил моя мечта и в момента се чувствам нереално. Никога през живота си не съм усещал такива емоции. Момчетата са ми като братя, тези хора са моето семейство. Само ние знаем през какво минахме в последните четири години. От последния отбор в конференцията станахме шампиони. Дейвис е моят дом и моето семейство, хората тук са направили повече за мен от който и да е. Това да се случи през последната ми година е наистина специално. Това са спомени и приятелства за цял живот!“, коментира емоционално Фунтаров пред picknroll.bg.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s