Шак към Дюрант: Нямаш титла, нямаш право да се заяждаш с мен

c5ad2zaxaaajlqz

Че Шакийл О`Нийл има голяма уста е извън от всякакво съмнение, а рубриката му „Shaqtin’ a Fool” често се превръща в повод за размяна на реплики с доста играчи.

Редовното присъствие на Джавел Макгий в забавната класация за изцепки принуди Кевин Дюрант да защити съотборника си в Голдън Стейт като заяви, че Шак го излага „детински” и добави, че четирикратният шампион на NBA „беше скапан стрелец от фаула”, който „пропускаше забивки… не можеше да стреля от средно разстояние и нямаше никакви умения”.

c2vy5siweaeble7

Първоначално Големия Аристотел погледна философски на тези коментари и в Twitter „помоли” Дюрант да си гледа работата.

Преди дни обаче О`Нийл не се сдържа и отговори на атаката.

KD все още не е от Г-14”, каза Шак пред The Crossover, визирайки често използваното от него обозначение на играчи, които са печелили титли в NBA. „Няма право да ми говори така. Може да си мисли, че има и че се застъпва за съотборника си. Той е страхотен играч, но все още не е в клуба. Намира се от външната страна на линията с Баркли, Малоун и Стоктън. Не е в клуба с мен и другите момчета. Затова му туитнах: „Гледай си работата””.

Голдън Стейт се оплака на NBA от отношението на О`Нийл към Макгий около войната им в Twitter, но малко по-късно, по молба на майка си, Шак отстъпи и прекрати атаките. Сега обаче не се сдържа и отново подхвана темата, като изрично посочи, че става въпрос за нещо по-различно от враждата на Чарлс Баркли с Леброн Джеймс, в която Краля нарече бившата звезда и настоящ анализатор „хейтър”.

lebron-barkley-feud

„Леброн има сериозно право, защото е печелил титли. Но когато човек, който не е печелил прави коментари, си казваш: „Ти пък от къде знаеш?”… Дюрант се опитва да защити съотборника си. Но ако четете внимателно какво каза – нищо от тези глупости няма смисъл. Е, всъщност, една част има. Каза, че съм бил силен и съм мачкал хората. Разбира се, точно това правех. Нямаше да стрелям с отскок и такива работи. Да го кажа така – лигата е мека и играчите са чувствителни, точка. Като играч и аз бях чувствителен, но никога не си позволих да отговоря на по-възрастен играч. Карийм-Абдул Джабар и Уилт Чембърлейн никога не ми казаха една шибана добра дума. Ревах ли? Не. Веднъж Карийм го попитаха: „Шак играе страхотно, статистиката му е близо до твоята, какво мислиш”, а той отговори: „Ами все още не е спечелил титла”. Можех да му се нахвърля, но не го направих. Преглътнах го като истински мъж и си казах: „ОК, гледай сега”. Много хора в днешни дни започват да мрънкат когато им кажеш нещо”.

mccigartrophy

„Под ножа” на Големия Шактус попадна и собственикът на Далас – Марк Кюбън. Миналият месец шефът на Маверикс написа писмо до президента на Търнър Дейвид леви и до комисионера на NBA Адам Силвър, за да изиска сайтът Bleacher Report да свали от профила си в Twitter пост с видео, на което Дирк Новицки стреля „еърбол”, а текстът към него е: „Дирк завинаги”. В крайна сметка постът беше премахнат, след като Кюбън показа в социалните мрежи снимка на писмото и определи като „неуважително” посланието към клипа.

„Харесвам Марк, но нямаше нужда да прави това. Дирк стреля „еърбол”, Bleacher Report написаха „Дирк завинаги” и какво от това? Направиха го с Джордан, направиха го с Меджик, направиха го с Карийм, направиха го и с мен. Никой не е застрахован срещу такива издънки. Не ми пука колко си добър, няма значение кой си. Дирк е легенда, но не е чак такава ленегнда, че да не можем да показваме грешките му. Пръв го казвам”.

Според Шак, отразяването на издънките трябва да бъде неприкосновено, дори за официалните медийни партньори на NBA.

„Едно време гледах „Бени Хил”, „Лаурел и Харди” и „Най-смешните домашни видеоклипове на Америка”. Смеех се, за да разпускам от стреса. Но явно някои момчета се приемат твърде сериозно. Личи си, че е смешно когато правят издънките, трябва само да погледнете към пейката с резервите. Не се заяждам с хората. Смешно е. Изцепките в спорта ги има от доста, доста време. И ще продължим да ги показваме, без значение кой плаче”, завърши О`Нийл.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s