Завръща ли се (духът на) Коби в Ел Ей?

NCAA+Basketball+Tournament+West+Regional+Anaheim+JZ7kZSn6aKex

Роб Пелинка и Коби Брайънт

Подмяната на кадри по високите етажи в Лос Анджелис Лейкърс продължи с пълна сила след официалното назначение на Роб Пелинка за генерален мениджър на отбора. Така в Ел Ей дадоха властта на двама души, които по един или друг начин са отлично свързани с клуба. Съвсем наскоро Меджик Джонсън бе посочен като новият президент по баскетболните операции, а сега идва и този ход.

Меджик, най-великият „езерняк“ за всички времена, както често е определян един от най-гениалните плеймейкъри в историята  и Пелинка, човекът, който през почти цялата кариера на Коби Брайънт защитаваше интересите му от позицията на агент. Не е зле, не е никак зле нали?

Пелинка оставя задълженията си на импресарио в миналото, а основната му цел, както той сам се изрази в официалното клубно съобщение е „да изгради визията, която ще върне Лейкърс на шампионския път“.

Новият генерален мениджър надали ще има особена нужда от адаптация, с оглед на това, че изключително дълго време е работил от възможно най-близо с организацията на Лейкърс, познава повече от добре Джийни Бъс, а отношенията му с Меджик Джонсън са прекрасни.

Въпросът, който обаче кара всички фенове на клуба да настръхват е следният – завръща ли се (духът на) Коби Брайънт в „Стейпълс Сентър“, по-малко от година след оттеглянето му от професионалния спорт?

С двама от близките му хора в ръководството, нищо чудно, макар че на каква позиция би се чувствал най-добре такъв огромен непукист като Коб? Дори да няма официална длъжност, той продължава да е едно от лицата на Лейкърс. Продължава да е ЧОВЕКЪТ. А Пелинка и Меджик на 101% не биха се лишили от съветите му.

„Никой не познава баскетболния бизнес по-добре от Роб Пелинка. Пожелавам на него и на Лейкърс много успехи по пътя, който ще върне победния баскетбол в Ел Ей“, бе краткото обръщение на Черната Мамба в официалния му профил в Twitter, касаещо новата авантюра на доскорошния му импресарио.

Всъщност, за какво завръщане говорим? Коби никога не си е тръгвал от Ел Ей. Никога не е напускал Лейкърс. Просто вече в ръководството има двама души, които имат неговото мислене и убийствения му инстинкт, но не на терена, а от бизнес и организационна гледна точка.

Advertisements

One thought on “Завръща ли се (духът на) Коби в Ел Ей?

  1. Pingback: Не е важно на мен да ми е добре, важно е… | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s