Да убиеш/удавиш сухата серия с… Рецептата на Стив Кър!

steve-kerr-stephen-curryНяма стрелец, който да не е влизал в лоша серия. Точно такава, в каквато се намираше Стеф Къри в трите мача на Голдън Стейт преди гостуването на Ню Йорк. Срещу Никс убиецът с бебешко лице вкара 5/13 от тройката, след като в рамките на предишните три срещи бе успял при само 4 от цели 31 стрелби. Трудно е за вярване, че подобно нещо може да се случи на човек, който успява при 43.7% от опитите си зад дъгата за три точки, но е факт, че и най-добрите имат своите лоши дни.

Дали обаче проблемът на Стеф е бил просто в главата му? Или пък се е обърнал за съвет към треньора си? Стив Кър бе известен с безпощадната си ръка, която най-редовно подпалваше противниковите мрежички в продължение на повече от 15 сезона в NBA. За по-младите ще говорим в цифри – 45.4% успеваемост от тройката за цялата му кариера, а в два от сезоните си при извънземните, известният с прозвището Ice гард преминава майсторската кота “50” – съответно с 50.7% и 52.4%.

Но стига суха статистика. Нека се освежим. Всъщност, нека попитаме Стив Кър как се е освежавал… Тоест, как е излизал от лоша серия в стрелбата. Отговорът ще се хареса на любителите на напитката на боговете… Да, нейно величество бирата.

“Как прекъсвах лошите поредици със стрелбата като играч? Най-често обръщах по-няколко бири. Не, не след мача, случвало се е и на почивката”, разкрива Кър, който бе един от козовете на Фил Джексън в шампионската династия на Чикаго Булс и Майкъл Джордан.

Дали двукратният MVP Стеф се е обърнал към опитния си треньор за съвет? По-интересното е, ако го е направил – дали се е доверил на мнението на Кър? Можем само да гадаем, но е ясно какво ще се случи следващият път, в който играем 3Х3 и стрелбите ни не влизат.

Благодарим ти, Стив Кър и наздраве!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s