Баскетболисти се обединиха за спасението на дете

bebe-se-nujdae-ot-speshna-pomosht-433568.jpg

Няма нищо по-хубаво на този свят, от появата на нов живот. Няма по-голямо щастие, от това да видиш щастието в очите на дете. За съжаление, живеем в свят, където все по-често сме обграждани от тъга, напрежение, обида, болка… Някак забравихме, какво е да подадеш ръка и да помогнеш. Не само на ближния, но дори и на непознат.

Затова и част от българските баскетболисти решиха да дадат пример. Крилото на националния ни отбор Александър Янев поде инициатива, която бе подкрепена до днес следобед от колегите му Сашо Груев, Данчо Бозов, Божидар Аврамов, Павлин Иванов, Станислав Говедаров, Мартин Дурчев, Веско Веселинов, Деян Карамфилов, Ивко Ивков, Евгени Хаджирусев, Николай Стоянов, Станислав Цонков, Станислав Ваклинов, Тихомир Желев и Венци Петков. Целта – да се спаси 5-месечната Мария.

Тя се нуждае от спешна операция, за да има нормален живот. Бебенцето се ражда с рядкото заболяване „Синдром на Уест“, при който е засегната лявата й ръчичка. Мария е на месец и половина, когато родителите й научават за тежката диагноза. Вече няколко месеца се борят за живота й. Медицински център в Германия им дава надежда. Лечението обаче е непосилно за семейството. Необходими са близо 46 000 евро. Всеки, който иска да помогне на малкото бебе да живее, може да дари на следната сметка.

Дарителска банкова сметка:

Банка Райфайзен БАНК

IBAN BG34RZBB91551007893674

BIC: RZBBBGSF

Титуляр – Мария Георгиева Златкова

Picknroll.bg вярва, че и останалата част от баскетболното ни общество ще се притече на помощ, за да може Мария да има шанс за нормален живот.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s