Тодор Стойков: Опитваме се да бъдем европейски тим

_49t1020

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков заяви, че клубът е решил да даде път на млад и перспективен треньор, в лицето на Тони Дечев. Според легендата на шампионите, уволнението на даден специалист, при всеки един по-слаб резултат, не е добър подход.

„Точно за една минута се уговорихме с Филип (б.р. – Виденов). Той разбира ситуацията и постъпи мъжки. Разделихме се по начин, който устройва и двете страни. Причината бе слабата игра на отбора и заставане на ръководството изцяло зад решенията на треньора. Както неведнъж казах, треньорът прави селекцията в нашия тим. Това, което иска щабът, ние, като управа, сме длъжни да го изпълняваме. Това, което се изисква от нас, сме го направили. Надявам се отборът да се вдигне, да заиграе по-добре и да стане шампион“, коментира Тодор Стойков пред камерата на БНТ.

„Според мен, най-нормалното нещо е, на старши-треньора да бъде даден кредит на доверие. Мога да дам няколко примера. Като се замислим, всички млади български треньори от миналата година насам имат само неуспехи. Но, ако на тяхно място докараме чужденци, после трябва да се чудим как да създаваме треньори, които после на свой ред да създават играчи. Не мисля, че Тони Дечев е единственият с неуспех, за да продължава да се рови в тази ситуация“, допълни бившият №15 на „студентите“, който утре навършва 40 години.

„Любо Минчев миналата година загуби на четвъртфинал, но никой не го смени. Дадоха му шанс. Людмил Хаджисотиров натрупа загуби, но никой не го смени. Дадоха му шанс. Същата е ситуацията с Асен Николов. В Пловдив тръгнаха с големи очаквания за купата, но се провалиха. Ако започнем да освобождаваме млади и перспективни треньори заради една загуба, после какво ще се случи? Разбирам, че често се търси сензация, но Лукойл не е единственият, който губи. Лукойл е отбор, който дори след поражение, се вдига и продължава напред. Така е в Европа. Опитваме се и ние да бъдем европейски тим“, сподели Стойков.

„Тони Дечев си прави селекцията и носи отговорност за нея. Най-лесно е да го сменим. Него и щаба му. Нормално е, когато отборът не върви добре, да се търси причина в наставника му. Но сега ние му даваме картбланш да си довърши договора. Целта ни няма как да е различна от титлата“, заключи спортният директор на Лукойл Академик.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s