Прокобата няма край, Ембийд пропуска остатъка от сезона

Прокобата с контузиите на талантливите играчи във Филаделфия явно няма да спре скоро. Само дни след като стана ясно, че Бен Симънс ще пропусне целия сезон и дебютът му в NBA се отлага, сега долетя и нова порция неприятни новини. Джоел Ембийд също няма да играе в оставащите мачове на Сиксърс, а като причина са посочени усложнения със състоянието на коляното му. Камерунската сензация има скъсан менискус на левия крак, но се оказа, че ситуацията е по-сериозна от първоначалните очаквания.

Това е поредният звучен шамар в лицето на изстрадалите фенове на Фили, които вече години наред трябва да преживяват травмите на бъдещите си звезди. Самият Ембийд вече пропусна два пълни сезона заради различни проблеми, а с играта си до момента даваше надежда за дългоочакваните добри дни в Града на братската любов.

Харизматичният център, самопровъзгласил се за The Process, бе истинска движеща сила със средно 20.2 точки, 7.8 борби, 2.5 чадъра и 2.1 асистенции в 31 мача.

Ембийд не спряган за основен кандидат за „Новобранец на годината“, но с изиграните 786 минути шансовете му са по-скоро илюзорни. Досега играчът, печелил трофея с най-малко минути е Кайри Ървинг, който има двойно повече през 2012 година (1559).

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s