Везенков посети спортисти в неравностойно положение

c5xl0mtwaaattya

Звездата на националния ни отбор Александър Везенков беше избран да представлява своя клуб Барселона в благородна кауза.

206-сантиметровото тежко крило се включи в кампания, част от проекта „One team” на най-престижния европейски клубен турнир – Евролигата и посети отборът на каталунците по баскетбол в инвалидни колички. Всички 36 отбора, участващи в Евролигата и Еврокъп, участват в инициативата „Един отбор”, която е свързана с редица каузи за помощ на хора в неравностойно положение, заклеймяване на нетолерантността по расов, еднически, религиозен или сексуален признак и, не на последно място, изразяване на благодарност към феновете на отборите за подкрепата им.

Чрез своята фондация, Барселона подкрепя спортиня клуб за хора в неравностойно положение Унес. Като инициатива от кампанията „Един отбор”, Барселона избра именно Александър Везенков да представи клуба при срещата с отбора по баскетбол в инвалидни колички на Унес. Националът ни се запозна с играчите в тима, които го не скриха радостта си от срещата със звезда от първия тим на каталунците. След срещата, Везенков и атлетите в колички позираха за обща снимка, а националът ни не отказа автограф на нито един свой почитател.

Щастлив от срещата с Александър Везенков беше и треньорът на баскетболистите в неравностойно положение Хауме Вилея, който се похвали в социалните мрежи със снимка с национала ни. „С Александър Везенков от Барселоназа сесията „Един отбор” на Евролигата и Фондацията на Барселона. Благодаря за всичко!!!”, написа Вилея под снимката с баскетболиста ни.

c51gs45wqae9fqs

Социалните ангажименти на Александър Везенков като лице на Барселона изглежда нямат край тези дни. Освен визитата в клуба за хора в неравностойно положение, националът ни представи каталунците и при среща с част от детско-юношеската школа на клуба. 206-сантиметровото ни тежко крило посети тренировка на един от момичешките отбори на Барселона, където беше посрещнат с огромно вълнение. „Нашият приятел Александър Везенково се отби”, похвалиха се от дамския клуб в социалните мрежи.

c5x6a61xqaikhp8

Източник: в-к „Телеграф

Advertisements

One thought on “Везенков посети спортисти в неравностойно положение

  1. Pingback: Ангажиментите на Везенков към Барселона намаляха | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s