Двете лица на Амари

amare-stoudemire-hapoel-bank-yahav-jerusalem-ec16-photo-viktoria-lamzina-zenit

Всяка шега съдържа известна доза истина. Това заяви Амари Студамайър секунди след като подхилквайки се изтърси, че ако има съотборник, който е гей, ще бъде принуден да се къпе от другата страна на улицата. Бившата NBA звезда сега търси реализация в Израел, а изказването му бе допълнено от това, че при подобно стечение на обстоятелствата дори би избрал различен път към залата, ако някой от съотборниците му признае, че си пада по мъже.

Така шесткратният участник в Мача на звездите показва съвсем различно лице от това, което демонстрира преди няколки дни, когато получи награда от Консулството на Израел в Ню Йорк. Ветеранът бе награден с ежегодния приз, носещ името на Мартин Лутър Кинг-младши, който се дава на “личности и организации, промотиращи етническо и културно разбирателство”.

Така Студамайър се разграничи изцяло от съотборниците си в Апоел (Йерусалим), отбор, чийто съсобтвеник е. Всички останали играчи на клуба от един от най-старите градове в света ясно признаха, че не биха променили отношението си, ако някой от тях е с различна сексуалност.

Това не е първото хомофобско провинение на Амари, който през 2012 година отнесе санкция от $50 000 като играч на Никс заради подобни изказвания, но след това се извини.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s