Шак оставя Макгий на мира след намеса отгоре

20110601__shaq2

Обаждане от най-високо ниво е причината Шакил О’Нийл веднага да прекрати излезлия от контрол спор с центъра на Голдън Стейт Уориърс Джавел Макгий. „Наредиха ми отгоре да престана“, призна Шак.

Намесата на комисаря на NBA Адам Силвър би била най-логичното обяснение, но О’Нийл отхвърли тази версия:

Не. Майка ми. Просто кажете, че майката на Шак се е намесила и му е казала „Спри тази глупост. Остави го на мира“. Така че това е краят на кавгата. Няма да чуете повече за това от моя страна. Мама каза тежката си дума.

Лусил О’Нийл е звъннала на сина си по телефона и му е казала, че „вече не е смешно“, особено с разменените нецензурни реплики между двамата в Twitter. „Трябва да прекратите това и да продължите напред“.

lucilleshaq

По думите ѝ Шак не е злонамерен, а заплахите му в социалната мрежа, че ще ступа Макгий, са били един вид „трай си“ на уличен език.

Чарлс [Баркли] постоянно се обръща с „Ще те плясна“ към Шакил по време на шоуто, но не го мисли наистина.

Според Лусил О’Нийл самите зрители на TNT пращат видеа за Shaqtin’ A Fool, така че не бива да бъде винен само синът ѝ. За нея е разбираемо на Джавел да му писне, тъй като е бил обект на подигравки достатъчно дълго.

В крайна сметка голямата уста ни носи само големи неприятности. Това сега ми напомня на децата на площадката, където винаги едно от момчетата държи последната дума да е неговата. Понякога просто трябва да се отдръпнеш.

Майката на Шак е категорична, че е време да се сложи край на сапунката, тъй като Shaqtin’ A Fool е забавно шоу, а не арена за лични нападки. И макар по думите ѝ нещата да са били извадени от контекст:

Вече не е смешно. Не е смешно. Трябва да спрат.

13067967-mmmain

Не така обаче смята майката на Джавел Макгий, според която стореното от Шак е „кибермалтретиране“.  В емоционален 30-минутен разговор със спортния журналист Майк Уайз Памела Макгий бе категорична, че случилото се е „абсолютно недопустимо“, а О’Нийл трябва да бъде уволнен или отстранен. По думите ѝ NBA също трябва да излезе с позиция.

Ако искате да сме точни, това е малтретиране. Всички обичаме да се шегуваме от  време на време. Но когато продължаваш да се заяждаш само с един човек – чиято кариера се възражда – това си е чисто малтретиране. И е неприемливо. Това не е допустимо за някой, който представлява TNT и NBA.

Според майката на Макгий, като представители на телевизията и лигата, водещите имат по-голяма отговорност, а Шак трябва да загуби работата си.

Памела Макгий е бивша състезателка в WNBA и е носител на националната колежанска титла с USC, в чиито редици е била и сестрата на Реджи Милър – Шерил Милър. Майката на Джавел обяви, че ще пише до Силвър да накаже Шак. По думите ѝ О’Нийл не се държи подобаващо за бивш член на „NBA братството“, а предаването му не е забавно.

Той подценява и хока Дуайт Хауърд… Кендрик Пъркинс. Но живее в стъклена къща и когато хората му отвърнат с камъни, става проблем. Не, той трябва да бъде държан отговорен.

От своя страна Шак не разбира защо забавен сегмент, който е в ефира от години, изведнъж е станал недопустим заради критики срещу играчи. Той се е присмивал на Крис Бърдмен Андерсен, Ото Портър, Ник Йънг и Рон Артест през годините и никога не е бил критикуван от тях.

Когато Карийм [Абдул-Джабар], Уилт [Чеймбърлейн] и Бил [Уолтън] ме нападаха като млад, в голяма част от случаите си мълчах. Никога не отвръщах, докато не спечелих титла. И дори тогава, осъзнавах защо ме критикуват.

О’Нийл призна, че всъщност това, с което Макгий го е подразнил най-много и заради което е отвърнал в Twitter, е нарицателното куун (coon – чернокож актьор, играещ стереотипа за чернокожите).

Все едно ме нарече негър. Изобщо не го очаквах.

В крайна сметка Шак обеща да прекрати кавгата, макар никога да не е вярвал, че нещата ще станат толкова лични. По думите му в подобни случаи мама знае кое е най-добре.

Името му никога повече няма да излезе от устата ми.

Изглежда точката на спора е сложена. Но въпреки това, с нетърпение очакваме следващия епизод на Shaqtin’ A Fool.

Advertisements

One thought on “Шак оставя Макгий на мира след намеса отгоре

  1. Pingback: Шак към Дюрант: Нямаш титла, нямаш право да се заяждаш с мен | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s