Чакай, как така не искаш да играеш у дома?

usp_nba__preseason-golden_state_warriors_at_sacram_85807530.jpeg

С какво свързвате името на Кевин Дюрант? По-закоравелите привърженици на американския баскетбол ще кажат колежанския Тексас, където той изкара един сезон преди да попадне в ликвидирания легендарен NBA тим на Сиатъл Суперсоникс. После ще се появят и тези, чиято асоциация е Оклахома Сити, а последни на влака се качват пасажерите на Голдън Стейт Уориърс експрес, чийто машинист от този сезон е Кей Ди.

Макар на гимнаизиално ниво да е играл само в Мериленд и Вирджиния, сменяйки три училища, Кевин всъщност е от столицата на САЩ – Вашингтон. Именно това е родният град на MVP на Асоциацията за 2014 година. И през лятото от Уизърдс бяха готови на всичко, за да го върнат у дома, но той не искаше и да чуе за това. Разграничавайки се от клишето как всеки спортист иска да играе вкъщи.

Дюрант очевидно не попада в категорията. Дори не иска да коментира темата, а журналистите трябва да вадят думите от устата му с ченгел, стане ли дума за подобна дискусия. Все пак част от тях успяха преди гостуването на Уориърс в родния му град.

“Не искам да говоря за миналото. Просто ще кажа, че не желаех да играя у дома. Не е нищо лично към феновете. Тази част от живота ми е история. Опитвам се да построя следващата част от пътя си, вече като мъж, който живее в друга част на страната и се стреми да прави различни и нови неща. Просто беше време за нещо ново. Не исках да се връщам. Решението няма нищо общо с феновете, с града и с баскетбола”, учудващо словоохотлив бе той по темата.

“Просто си казах, че това е затворена глава в книгата ми. Какво предстои сега?”, казва още хуленият за преминаването си от ОКС в основния конкурент на Запад Голдън Стейт играч.

Нищо лично, Вашингтон. Нищо лично.

la-sp-sn-kevin-durant-wants-to-buy-the-washington-redskins-20151016

Въпреки нежеланието си да бъде баскетболно свързван с Вашингтон, Дюрант си остава запален фен на футболния тим от столицата – Редскинс.

Advertisements

One thought on “Чакай, как така не искаш да играеш у дома?

  1. Pingback: Нелепа травма на Дюрант върна Мат Барнс в Голдън Стейт | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s