Шак се закани да напердаши Джавел Макгий

NBA: Los Angeles Lakers at Miami Heat

Шакил О’Нийл отново взе за мезе центъра на Голдън Стейт Уориърс Джавел Макгий. Двамата размениха остри и нецензурни реплики в Twitter. Стигна се дори до закани за физическа саморазправа.

Вместо поредната доза с избрани забавни моменти от мачовете в NBA, позната като Shaqtin’ A Fool, анализаторът на американската телевизия TNT О’Нийл пусна в сегмента си Inside the NBA специално видео, посветено на Макгий. В него центърът на Уориърс е представен като Доктор Стрейндж:

С течение на времето Шак наложи Джавел като основна фигура, обект на подигравки в Shaqtin. И въпреки че Макгий си възвърна част от реномето на солиден играч, който се включва силно от пейката за Уориърс, О’Нийл така и не спря да го осмива.

Именно това предизвика реакцията на Макгий в Twitter, където двамата и преди са разменяли „удари“.

(„Шак, извади топките ми от устата си! И яж к*р! #товаевсичко“)

(„Добре хора, няма да отговарям повече… Смятам“)

(„Последно: помислете върху това… Той се събужда и аз съм първото нещо, което му идва на ум, за да направи това видео… Това не ви ли е странно?“)

(„Може би е влюбен в мен… Може би трябва да съм поласкан? Не знам, хора!!“)

И в този момент Шак реши да отвърне.

(„Джавел, не се прави на гангстер. Ще спукам от бой клошарския ти задник. Ти си този, който изглежда нелепо с глупавия си г*з. #клошар“)

(„Сега като си в добър отбор искаш да се държиш все едно си играч. Престани. Ще те помнят само с Shaqtin’ A Fool. #клошар“)

(„Ще видим колко си опасен като ти видя задника. #клошармакгий #клошарисеправятнаиграчи #клоунииграчи #трябваттиповечехора“)

Макгий обаче също не остана длъжен.

(„О, заплашваме хора сега? Разкарай се, дърто коп*ле… Нищо няма да направиш!!! Заклевам се в майка ми… придържай се към стереотипа за чернокож!“)

(„Забрави, че съм в добър отбор… Аз съм зрял мъж… Топките ми са в устата ти вече 5-6 години… Смяташе, че просто ще си мълча?“)

В крайна сметка Шак се качи с меме.

Едва ли е нужно да отбелязваме, че с това не беше сложена точка на спора. В защита на съотборника си се притече на помощ не кой да е, а Кевин Дюрант.

Новото попълнение на Уориърс заяви, че Шак е бил много слаб от наказателната линия, изпускал е забивки, хвърлял е еърболи и не е можел да стреля извън подкошието. Освен това:

„Беше по-голям от всички. Нямаше никакви умения“, категоричен беше Дюрант по адрес на Големия Аристотел.

Самият Дюрант доскоро бе в центъра на друга кавга в Лигата – между него и Ръсел Уестбрук, заради мълниеносното напускане на Оклахома Сити Тъндър в посока Калифорния.

Последната дума обаче отново бе на О’Нийл, който игнорира критиките на Дюрант.

(„Дюрант, гледай си работата, това не е за теб.“)

(„Разбирам, че заставаш зад съотборника си, това е хубаво. Но момчето ти Джавел си остава клошар. Той започна всичко, а аз ще го приключа.“)

Междувременно Уориърс са се обърнали към Търнър Спортс, за да обсъдят начина, по който О’Нийл отразява Макгий. Това съобщи ESPN, като се позова на свои източници от NBA. От отбора са подчертали, че продължаващото представяне на центъра в негативна светлина нанася ненужни щети на репутацията на Макгий. Източник от Търнър потвърди пред ESPN, че са проведени разговори с Уориърс. Както и че въпросът е обсъден вътрешно в медията след кавгата в Twitter.

Стийв Кър също застана зад Макгий и дори сподели, че е бил предубеден към него заради образа, който му е създало предаването на Шак. Треньорът на Уориърс подчерта, че Джавел е допринесъл много за отбора като играч и съотборник.

„Забавен е, върши си работата и е абсолютен професионалист“, каза още Кър.

Advertisements

One thought on “Шак се закани да напердаши Джавел Макгий

  1. Pingback: Шак към Дюрант: Нямаш титла, нямаш право да се заяждаш с мен | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s