Тодор Стойков: Решенията за селекцията са на треньора

_49t1020

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков изрази мнение, че вярва на треньора на тима Тони Дечев и в това, че той може да изведе отбора до трета поредна шампионска титла на България. „Студентите“ се разделиха по взаимно съгласие с капитана си Филип Виденов в четвъртък, а непосредствено след това бе обявено и освобождаването на Мелсан Басейби, чието място бе заето от Димитър Димитров.

„В съобщението, което публикувахме, бе казано ясно какво е становището на клуба. Гласувахме доверие на Тони Дечев и вярвам, че той може да изпълни целта – спечелване на титлата на страната. Никой не може да гарантира, че при евентуална негова смяна, нов треньор ще се справи. Същото важи и в сегашната ситуация. Шансът е 50/50 и в края на сезона ще се разбере дали сме били прави или не. Треньорът е този, който носи отговорността. Той има пълната свобода да прави селекция и да си гради концепция за визията на отбора. Така е във всеки един по-голям европейски клуб. Следователно ще си понесе отговорността – както при успех, така и при евентуален неуспех. Поставили сме му задача да промени облика и да поправи грешките, които бяха допуснати. Щом сме загубили по такъв начин финала за купата, значи е имало такива и те не са били малко. Вече Тони Дечев преценява с кои играчи ще успее да изпълни поставената цел. И той отлично знае това”, обяви Стойков.

7mdm3563

Директорът на шампионите допълни, че информацията за глоби на играчите е вътрешна и не подлежи на коментар. Той изрази разочарование от представянето срещу Берое в Пловдив. „Знам, че всеки се вълнува от Лукойл, защото ние сме марка в България и Европа. Да, ние играхме безобразно слабо и затова е виновен целият отбор, както играчите, така и ръководството. Бяхме надиграни във всеки един елемент. Очакванията към този тим са много по-големи, а ние сами сме си виновни, че стигнахме дотук. Гледаме си къщата и как да я оправим. Тук е моментът и тези играчи, които са при нас, да осъзнаят отговорността си. Имаме петима национали – да покажат, че заслужават мястото си както при нас, така и да представят България. Да защитят имената си”, отсече Тодор Стойков.

Източник: „Тема Спорт“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s