Пропаднали преговори, неоправдани очаквания и все пак някои интересни трансфери. Всичко важно, което се случи в края на трансферния период

Няма нужда да шикалкавим! Послендите часове от трансферния период за сезона в NBA ни оставиха с празни ръце. Очакваните големи бомби така и не „гръмнаха”, Джими Бътлър остана в Чикаго, Пол Джордж в Индиана, а дори сигурната размяна на Дерик Роуз с Рики Рубио се провали в последните минути.

На този фон може би най-интригуващ беше трансферът на играчи между Оклахома Сити и Чикаго. Борещият се за плейофи на Запад тим на Тъндър, получи стрелелецa Дъг МакДърмът и тежкото крило Тадж Гибсън. В замяна Булс получиха правата на плеймейкъра Камерън Пейн, шутинг-гарда Антъни Мороу, центърa Жофри Лаверн и избор от втория кърг на Драфт 2018. Факт, това не е сделка, за която цялата лига ще говори със седмици, но има своя интересен анализ.

taj-gibson-doug-mcdermott_1487880537227_2798134_ver1-0

Оклахома Сити имаше нужда от подсилване на тима, който е изцяло зависим от Ръсел Уестбрук, особено в нападение. Ветеран като Тадж Гибсън, с огромен опит в плейофни битки с Чикаго, със сигурност ще бъде от полза на тима. В комбинация със Стивън Адамс, Енес Кантер и Домантас Сабонис, Тъндър наистина разполага с много солиден frontcourt.  С оглед трагичния процент стрелба през сезона и цялостния потенциал за развитие на играчите – чистата размяна на Антъни Мороу за Дъг МакДърмът също изглежда като подобряване на състава за ОKC.  И докато сделката може и да не е била План А за Тъндър, то със сигурност изглежда добре за тима. Размяната на играчи, обаче отава съвсем необяснима за Чикаго. Булс вече имат Камерън Пейн, който ще се бори с Майкъл Картър-Уилямс и Рондо за позицията на стартиращ гард. Трудно е да се каже, че подобряването на качеството на играта в нападение е факт. Освен това Пейн стреля едва 30% от разстояние, с което едва ли ще помогне на най-нископроцентния от тройката тим в цялата лига. Антъни Мороу би трябвало да помогне в тази насока, но притесненията са, че той отдавна не се наслаждава на най-добрите си дни. Центърът Лаверн пък все още не е доказал, че може да има роля, различна от тази на стабилен човек – дълбоко в ротацията на отбора си. Така, въпреки че Чикаго запази Джими Бътлър в състава си, Булс нито започнаха преизграждане на тима си, нито го подсилиха значително в краткосрочен план.

Jimmy-Butler.jpg

И все пак да обобщим всички сделки в през месец февруари:

20.02 Извикайте полиция! Обир в Сакраменто..

Ню Орлийнс получи ДеМаркъс Къзънс и Омри Каспи от Кингс. Сакраменто се сдоби с Бъди Хийлд, Тайрик Еванс, Ленгстън Галъуей и избор в Драфт 2017.

21.02 Лейкърс потъвът сами заради Драфт 2017

Лу Уилямс бе пратен в Хюстън за избор в драфта. С очаквания слаб край на сезона и без водещия си реализатор, Лейкърс може и да запазят друг ключов избор това лято, когато всички очакват дъжд от таланти.

22.02 Подкрепление в столицата

Вашингтон не успя да се пребори за Лу Уилямс, но намери друг чудесен варинат. Боян Богданович бе взет от Бруклин заедно с Крис Маккъла. В замяна Нетс получиха Маркъс Торнтън, Андрю Никълсън и избор във втория кръг на Драфт 2017. В последствие Торнтън беше освободен от Бруклин.

22.02 Временно с тенденция за постоянно

Такова изглежда решението на Кливланд да даде втори 10-дневен договор на Дерик Уилямс. Дали следва контракт до края на сезона зависи изцяло от самия Уилямс и играта му.

23.02 Дребните риби на Финикс

С поглед към хора като ДеМаркъс Къзънс и Пол Джордж, на Финикс се наложи да се задоволи с далеч по-дребни сделки. Експертът в защита Пи Джей Тъкър бе пратен в Торонто срещу Джаред Сълинджър и два късни избора в следващите два драфта, а Майк Скот от Атланта вече ще носи екипа на Сънс.

23.02 Странната сделка на Чикаго и Оклахома

Вече ви разказахме. Пейн, Мороу и Лаверн за Гибсън и МакДърмът. Добра работа на Сам Прести, но, Чикаго, хора, наистина не ви разбираме…

23.02 Най-накрая…

…Филаделфия се раздели с някой от младите си талантливи центрове.  Нерленс Ноел ще играе за Далас, а във Фили пристигат Андрю Богът и Джъстин Андерсън. В суматохата Маверикс освободиха Дерън Уилямс(в Кливланд потриват доволно ръце)

23.02 Никс са си просто…Никс

Почти уговорената размяна на Дерик Роуз с Рики Рубио се разпадна в последните минути на прозореца. Причината:  в послендия момент Ню Йорк е поискал нещо повече – още един играч или избор в драфта. Крайният резултат – и двата отбора останаха разочаровани и едва ли ще променят с нещо неуспешния сезон с непроменените си състави. За капак Фил Джексън така и не успя в голямата си лична мисия – да се отърве от Кармело Антъни. Кофти февруари за Фил…

jackson

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s