Кандидатът за депутат Калоян Иванов: Искам да разработя стратегия за развитието на спорта

cy1ucfsxeaeb9qd

Бившият капитан на баскетболния ни национален отбор Калоян Иванов е сред кандидатите за народни представители в предстоящите парламентарни избори. 31-годишното тежко крило на турския Тофаш говори специално за читателите на picknroll.bg за това как е стигнал до решението да се бори за депутатско място, с какво би могъл да бъде полезен в Народното събрание и ще се отрази ли това на баскетболната му кариера.

– Защо реши да участваш в парламентарните избори?

– Това е по-скоро едно решение, взето емоционално. Всички хора, които ме познават, знаят за силната емоционална връзка на моето семейство със „синята” идея. Още от 90-те години, когато България беше в една от най-тежките кризи, родителите ни водеха мен и брат ми по митинги и барикади. После страстта към политиката беше прехвърлена на големия ни брат Живко. Той живееше с 3 неща – семейството си, баскетболът и ДСБ. Въпреки, че живея извън България през по-голяма част на годината, мечтата ми е един ден да се върна и да дам възможност на децата си да живеят един стойностен живот в правова държава, уповаваща се на християнски и демократични ценности. С Деян от доста години сме симпатизанти на ДСБ и от миналата година – вече пълноправни членове. Тази година взехме участие в учредяването на Нова Република във Варна като една логична крачка, с която показваме, че имаме пълно доверие в проекта.

16864041_974178909392108_783374952498124855_n

– Как се стигна до включването ти в листите на Нова Република?

– Поканата за включването в листата дойде директно от лидера на ДСБ и НР Радан Кънев. След което участието на всеки кандидати мина през гласуване на местно ниво и така бях одобрен да бъда включен в листата за Варна под №2.

– Като втори в листата, виждаш ли реален шанс да бъдеш избран?

– Преференциалният вот дава шанс на всеки от листата да бъде избран, без значение позицията, на която се намира.

– Ако попаднеш в Народното събрание, с какво смяташ, че можеш да бъдеш полезен?

– Самостоятелно човек в един парламент не може да бъде полезен за никой, за това има парламентарни групи, които вземат решения по различните въпроси. Програмата на НР ясно показва какви са целите ни. А именно незабавна съдебна реформа, отмяна на вредните данъци, които единствено допринасят за обедняването на хората. Връщане на голяма част от местните данъци и такси в общините, в които са изработени, и на първо място – незабавна реформа в образованието. Основното, с което мога да бъда полезен, е изработването на една функционираща стратегия за развитието на спорта. Това е нещо, което се подценява от всички политически партии в последните години. НР е наясно, че без спорт една държава не може да върви напред. Спортът е един от основните лостове на външнополитическите взаимоотношения между страните.

– Евентуалното ти избиране няма ли да попречи на баскетболната ти кариера?

– Истината е, че все още не съм приключил кариерата си като баскетболист. Смятам, че има още много какво да дам на спорта, и той на мен. Затова решението, което ще взема след 26-ти, ще е доста тежко. Дотогава има време, в което да помисля и да преценя как ще продължа за напред.

– Как приеха близките ти решението за включване в политиката?

– Близките ми, както казах, знаят много добре страстта и убежденията ми. Получих пълната им подкрепа.

picknroll.bg не се ангажира с политическа позиция, а само представя желанията и целите на Калоян Иванов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s