Лукойл запази Тони Дечев, мълчи за Филип Виденов

_49t1020

Ръководството на Лукойл Академик разпространи официална позиция на клуба след загубата от Берое на финала за Купата на България. В нея шампионите оповестяват, че оставката на Тони Дечев не е приета и той ще води клуба до изтичането на договора му. По всяка вероятност това означава до края на сезона. В същото време обаче, от „студентите” не обелват нито дума за раздялата с Филип Виденов. Тя остава все още неофициална, макар самият той да потвърди за picknroll.bg, че вече не е част от тима. Един от най-добрите български баскетболисти в последните 15 години си тръгва по „взаимно съгласие”. Нещо, което в България обикновено е превод на два варианта – несъгласие със случващото се в клуба, или освобождаване от страна на ръководството…

Ето и позицията на Лукойл Академик:

„По повод приключилия турнир за Купата на България, ръководството на Лукойл Академик поздравява отбора на БК Берое Стара Загора със спечеления трофей – първи в историята на клуба и извоюван с отлична игра в една мъжка битка.

Макар че класирането на финал в такава престижна надпревара би могло да се отчете като достойно постижение за всеки баскетболен клуб, за Лукойл Академик то не отговаря на целите, поставени пред тима. След обстоен анализ на представянето на отбора, спортно-техническото ръководство на клуба обсъди и прие мерки по подобряване на тренировъчния процес и контрола върху подготовката, както и персонални мерки към част от играчите.

Ръководството на клуба изрази пълната си подкрепа към старши треньора Тони Дечев, който остава на поста си до изтичането на договора му с клуба”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s