Шоутайм в Ел Ей: Къпчак аут за сметка на Меджик

NBA: Los Angeles Lakers-Byron Scott Press Conference

Шоутайм ерата на Лейкърс може да е останала някъде в 80-те години на ХХ век, както и в сърцата и умовете на феновете на Лос Анджелис, но това е напът да се промени. Генералът на отбора, спечелил не една, не две, не три… Сещате се, нали, пет титли в NBA, великият Меджик Джонсън, поема баскетболните операции на любимия си клуб. Великият №32 бе назначен преди минути, а паралелно с това съсобственичката на отбора и дъщеря на легендарния собственик Джери Бъс – Джийни, уволни генералния мениджър Мич Къпчак, който дърпаше конците зад кулисите на „Стейпълс Сентър“ години наред.

Смяната на властта явно е била планирана, защото само преди няколко седмици Меджик се нагърби с ролята на съветник на Джийни Бъс. Междувременно тя освободи и брат си Джим, който заемаше поста на изпълнителен вицепрезидент.

Лейкърс ще търсят нов човек за позицията на Къпчак, като в официалното обръщение относно промените пише, че всичко се прави с една ясна цел – тимът да се върне към победите и отново да бъде претендент за титлата в NBA, която е печелил общо 16 пъти в славната си история.

„Благодарни сме на Мич за всичко, което е направил през годините и му пожелаваме всичко най-добро. Джим обича Лейкърс. Макар повече да не е отговорен за баскетболните решения, той остава съсобственик, а и двамата споделяме една цел: да върнем отбора на великото ниво, което баща ни желаеше. Феновете ни заслужават това“, е коментарът на Джийни Бъс относно събитията във фронтофиса на Ел Ей.

„За мен е сбъдната мечта да се завърна в отбора на такъв отговорен пост. Част съм от това голямо семейство от 1979 година и съм отдаден на организацията. Ще направя всичко по силите си и ще работя неуморно, за да направим нашия отбор шампион на NBA“, сподели Джонсън относно новото предизвикателство, с което се заема.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s