Искаме Световно за юноши догодина

_ap_72

Българската федерация ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по баскетбол за юноши до 17 години през 2018-а. Това стана ясно след среща на служебния министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева с главния мениджър „Спорт и състезания“ на ФИБА Ашли Грийн. На нея присъстваха още президентът на централата ни Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова.

„Смятам, че „Арена Армеец“ е прекрасно съоражение, а голямата зала е невероятна“, каза Ашли Грийн след първия си ден в София. „Добра е и малката зала като е хубаво, че състезателите ще могат да играят на едно място и няма да им се налага да пътуват до други места в София. От залите може да бъде осигурено отлично телевизионно предаване. ФИБА ще излъчва всички мачове в HD формат на живо в интернет, за да може да се гледат и в чужбина. Така ще стигнем до феновете по целия свят“, допълни г-н Грийн.

_ap_7111

Проф. Дашева сподели, че Световното първенство би било добра реклама за страната ни, за Българската федерация по баскетбол и за развитието на баскетбола у нас. „Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да подпомогне организацията на състезанието“, каза още министър Дашева.

На проведена среща Ашли Грийн изрази от своя страна надежда, че това състезание ще бъде подпомогнато и от Столична община, за да може магията на спорта да стигне до възможно най-много деца и училища. Проф. Дашева увери госта от ФИБА, че това ще се случи, защото София е Европейска столица на спорта през 2018 година и има сериозен ангажимент към развитието му.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s