Трансфер за историята

Сделка, която може да преобърне следващото десетилетие в NBA. ДеМаркъс Къзънс вече е баскетболист на Ню Орлийнс Пеликанс. И ще играе заедно с Антъни Дейвис. А ето и детайлите по сделката: в замяна на своя център, Сакраменто ще получи пакет от играчи и два избора в Драфт 2017. В столицата на Калифорния се завръща Тайрик Еванс, а заедно с него в Кингс ще играят още обещаващия новобранец Бъди Хийлд и още един гард – Ленгстън Галауей. В следващите часове трансфера на годината ще бъде финализиран и документално.

usa-today-7844112-0

Комбинацията от ДеМаркъс Къзънс и Антъни Дейвис в подкошието на Пеликанс превръща Ню Орлийнс в отбора с най-впечатляващите стартиращи високи играчи в лигата. Преди сделката двата отбора замесени в трансфера изглежда имаха една и съща цел – класирането в плейофите. Една победа раазделя Сакраменто(9) и Ню Орлийнс(11), а очакванията са, че Кингс бързо ще напуснат битката за елиминациите след раздялата с Къзънс. От друга страна последното осмо място, даващо право на участие в плейофите, най-вероятно ще доведе до сблъсък с Голдън Стейт още в първия кръг. Очевидно може да се предположи, че класирането на Запад не е било с решаваща роля при преговорите  между двата отбора.

demarcus-cousins2

Любопитното е, че и двамата са възпитаници на един и същ университет. Къзънс игра за Джон Калипари в Кентъки, за да стигне до най-добрите 8 тима през сезон 2010. Година по-късно Антъни Дейвис постъпи в Кентъки, за да може през 2012 да спечели куп индивидуални награди и най-важното да изведе Уайлдкетс до титлата в NCAA.

 

i

В следващите месеци ще видим дали грандиозният ход на Ню Орлийнс ще даде очаквания резултат. В ера на NBA, в която доминират външните баскетболисти, и гардовете определят стила на игра, Пеликанс решиха да се противопоставят с комбо от двама от най-добрите високи в лигата. През настоящия сезон Дейвис е със средни показатели от 27.7 точки, 50% успеваемост при стрелбата, 12 борби и 2.5 чадъра. Сега добавете 27.8 точки от Къзънс, 10.7 борби и 4.9 асистенции. Звучи наистина плашещо за останалите тимове.

anthony-davis-demarcus-cousins_1hpwu9ejkk7f71qvjnqme2ygru

Като всеки трансфер и този има своите подводни камъни. Въпреки добрите отношения между двете си звезди, трябва да се има предвид, че играта с двама доминиращи в подкошието играчи е сложен процес. Не е тайна и сложния характер на ДеМаркъс Къзънс, който има богата история от конфликти с треньори и шефове в Сакраменто. И докато Кингс най-накрая отвориха нова страница и ще изграждат нов отбор, то Пеликанс имат още една задача. Освен да намерят бързо новия си стил на игра, в Ню Орлийнс трябва да направят така, че договорът на Къзънс, който е към своя край(2018), да бъде продължен. Едно е ясно – задава се изключителен финал на редовния сезон в Западната конференция.

Advertisements

One thought on “Трансфер за историята

  1. Pingback: Нелепа травма на Дюрант върна Мат Барнс в Голдън Стейт | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s