Потенциалът на Берое е още по-голям

 

16835912_945321065604180_4603764377678616940_o

Население от 160 хиляди, община, която е отворена към подпомагане на спорта, амбициозен президент, качествен мениджмънт, треньор на високо равнище. Събирайки тези компоненти на едно място, то вероятността да се постигне добър резултат става осезаема. И Стара Загора е идеалният пример за това.

Допреди няколко години градът бе дом единствено на женския баскетбол, който се славеше с всичко по-добро на спортно равнище. С идването на Любомир Минчев обаче бе отворена нова страница, която показа, че потенциалът е значително по-голям. И трофеят в Пловдив е ярък пример за това. Берое надгражда с всяка изминаваща година и големият въпрос е докъде ще се развие този проект?

16722511_942716305864656_3627633883618387631_o

Към момента селекцията на Минчев изглежда най-добре комплектована. Взаимнозаменяеми играчи на ниския пост, широка ротация при гарда и една въпросителна, свързана с лекото крило. Треньорът обаче добре маскира този момент, често разчитайки на трима по-ниски играчи, акцентирайки на скоростта. И това този сезон му дава резултат, въпреки че бюджетът на Берое е да гравитира за позиция между трета и пета. Явно обаче това не винаги е толкова важно, особено когато говорим за българското първенство, където много често се получава така, че играчи с претенции повече позират, отколкото реално работят…

Дотук добре. Берое вече постигна големия си удар за сезона. Въпросът е действително колко бързо ще успеят заралии да се превърнат от симпатичния тим за неутралните зрители в отбор, който да се утвърди като реален конкурент на хегемона Лукойл Академик. За да се случи това, трябва да се използват всички налични средства. Не финансови, а като кадрови потенциал. Интересът у децата в града вече е завишен, но има ли условия, с които те да бъдат привлечени и развити? Това трябва да е следващата стъпка, а не по-скъпи чужденци и болни амбиции. Ако Стара Загора развие своята школа, то може да видим нов баскетболен център по подобие на Варна. Всичко е въпрос на приоритети и мениджмънт.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s