Черната неделя на Мейсън

mason-plumlee-nba-portland-trail-blazers-los-angeles-clippers-850x560

Майлс, Мейсън и Маршал. Приказката не е за тримата братя и златната ябълка. По-скоро за тримата братя и оранжевата топка. Фамилията Плъмлий е добре позната на всеки баскетболен фен, особено пък на тези, които подкрепят колежанския Дюк. Баткото Майлс първи повлече крак и бе избран в Драфта през 2012 година от Индиана, а сега играе за Шарлът. Най-малкият – Маршал не попадна сред шестдесетте “богопомазани” в края на юни тази година, но се бори за мястото си под слънцето, играейки за Уестчестър Никс в Лигата за развитие.

Средният Мейсън получи вот на доверие от Бруклин с избор №22 през 2013 година, след което премина в Портланд, а снощи, във втората неделя на февруари научи, че ще има трети отбор в първите си четири сезона в NBA – Денвър Нъгетс.

26-годишният център се наслаждаваше на най-силната си година при професионалистите, но въпреки това ще трябва да си събере багажа, за да се премести на 2000 километра от сегашния си дома.

Неделният ден не бе никак спокоен за Плъмлий. Всъщност бе много, много далеч от понятието “почивен ден”. Не просто защото в NBA почивка почти няма, а поради това, че още със събуждането си 211-сантиметровият баскетболист намира колата си разбита, а за негово нещастие вътре са били и всичките му документи, банкови карти и прочие…

“Отидох в тренировъчния ни комплекс 45 минути по-рано от обичайното и се захванах с бюрокрация – да блокирам всичките си карти и подобни неща”, прави ретроспекция на последните часове доскорошният играч на Трейл Блейзърс, а неделята му става още по-неприятна, след като е извикан в офиса на президента по баскетболните операции, който го уведомява за сделката и това, че вече ще играе за Нъгетс.

“Наскоро говорих с агента ми и не очаквах нещо подобно. Но се разделихме по изключително добър начин. Благодарихме си взаимно, защото всички тук винаги са били много добри към мен”, казва още по темата Плъмлий, чийто брат Майлс бе трансфериран от Милуоки в Шарлът само десетина дни по-рано.

Без портфейл, без документи, без карти. Черната неделя явно ще бъде изцяло ново начало за Мейсън Плъмлий.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s