Малките жестове, вдъхващи много вяра

14704097116561

Испанският Фуенлабрада направи изключително красив жест към един от играчите си, който лекува тежка контузия. Алекс Йорка скъса кръстни връзки на дясното коляно в края на миналата година и така сезонът му приключи още преди да е започнал. Напълно в реда на нещата той претърпя операция, от която вече се възстановява, но поведението на клубния му отбор спечели на страната на мадридчани дори и неутралните привърженици.

Тимът от предградието на столицата на Испания взе решение да продължи договора на Йорка за още един сезон и така той няма да има никакви притеснения относно бъдещето си, след като получи този неочакван подарък от ръководството. Контрактът му гарантира оставане в елитния отбор до лятото на 2018 година, което автоматично означава, че гардът няма да се тревожи за това как ще си намери работа след като контузията му отшуми.

192-сантиметровият Алекс е един от най-атрактивните играчи в Лига АСВ. Роденият в предградието на Барселона Есплугес де Йобрегат баскетболист никога не е крил предпочитанията си към свободния стил на игра и не се свени да вкарва елементи от стрийтбола, когато е на паркета, а през лятото на 2015 година спечели сребро с 3Х3 националния отбор на Испания на Европейските игри в Баку.

“Поддържаме постоянен контакт с Алекс и го уведомихме, че трябва да е спокоен за бъдещето си, защото не мислим да спираме да разчитаме на него”, е краткото обяснение на ситуацията от страна на Феран Лопес, който е спортен директор на отбора.

Защото в подобни ситуации нищо не означава повече за един спортист от това, че има подкрепа и вяра зад гърба си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s