Странният случай на Пол Джордж

Indiana Pacers v Toronto Raptors - Game Five

Играчите от NBA имат много и коя от коя по-различни мании. Някои от тях се снабдяват с изключителни колекции от кецове благодарение на спонсорските си договори с най-големите спортни гиганти, а други, които нямат този късмет трябва да инвестират сериозни суми, за да начешат крастата си.

Странният случай на Пол Джордж обаче е нещо, което надали сте си представяли, че може да се случи в света на професионалния спорт и милионерите, които са обградени от хора, полагащи всякакви грижи за тях. Наскоро Джордж, който е лицето на Индиана Пейсърс в последните години, се похвали с първия си личен модел от баскетболната серия на Nike – PG1.

Indiana Pacers v Denver Nuggets

Nike PG1

Обувката вече е налична в определени магазини, а широкото й разпространение тепърва предстои. Един от дизайнерите на американската компания обаче разкри шокиращ детайл относно най-новата звезда в отбора на Nike.

“Най-интересното нещо, което разбрахме за Пол Джордж по време на работата си около модела бе, че досега той е носил грешен размер кецове”, казва Тони Хардман по адрес на 206-сантиметровата звезда. Най-добрият играч на Пейсърс, който се възстанови от жестока контузия, за да възвърне нивото си е играл с №47.5, a след измерванията за новия му модел е станало ясно, че всъщност той трябва да носи един номер отгоре – №48.5.

В края на краищата обаче Джордж е взел решение да се качи само с половинка нагоре и сега играе с кецове с №48, след като години наред е имал неприятности с палците на краката, породени от тесните маратонки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s