В името на Полскочехия!

nuggets_wizards_basketball-041e8-12788

Бъдещият президент…

Петък вечер е. Работната седмица е приключила преди малко. Предстоят почивни дни. А picknroll.bg ви занимава с политика. И то не каква да е! Явно вирусът на международните отношения, било то добри или лоши витае из цял Вашингтон, а шумотевицата покрай идването на власт на Доналд Тръмп и напускането на Белия дом от Барак Обама е отключила нови хоризонти пред единствения столичен отбор в NBA – Уизърдс.

Затворете очи и си представете дали президентът на страната ви ще получава нужното уважение… Ако е висок 211 сантиметра, тежи близо 110 килограма, реално е камара от мускули и гледа с лош източноевропейски поглед, който умело е гарниран с бръсната глава и голяма брада.

Дами и господа, представяме ви бъдещият държавен глава на Полша…. Барабани, моля! Марчин Гортат! Бившият плувец, чийто баща е бронзов медалист по бокс от Мюнхен 1972 изрази желанието си в тази насока с усмивка, намесвайки и вторият чешки играч, с който е съотборник на територията на федерален окръг Колумбия – Томаш Саторански. Първият бе Ян Весели, който сега е една от звездите на Желко Обрадович във Фенербахче.

Саторански пристигна от Барселона и все още се адаптира към различните начин на живот, игра, дълги пътувания… Въобще всичко, което е свързано с маратонския сезон на върха на световната баскетболна пирамида. Но със сигурност присъствието на Гортат, който е от съседна на родината му република прави нещата една идея по-лесни.

„След 20 години Томаш ще бъде президент на Чехия. Или може би пък министър-председател. Аз ще съм президент на Полша по това време и първото, което ще направим ще бъде да заличим границата между двете държави. Границата ще падне и ще има една голяма държава – Полскочехия“, заяви през смях известният с прозвището си „Полския чук“ ветеран.

satoransky

…и съседният министър-председател!

Гортат всъщност връща услугата на Саторански, защото сам добави, че при идването си във Вашингтон е получил сериозна помощ от Ян Весели, когото е заварил в състава на Уизърдс по онова време.

„Ян ми помогна много, когато бях изтъргуван от Финикс. Погрижи се да не ми липсва нищо, но сега е в Европа. Аз обаче отново имам чех за съотборник. Отново имам един луд от Източния блок в отбора си“, добавя още Гортат по адрес на чешката връзка по време на престоя си в американската столица, започнал през сезон 2013/2014.

32-годишният поляк се изказа доста ласкаво за Саторански, отчитайки това, че говори перфектно испански и английски като огромен плюс. Марчин изрази мнение, че ако един играч от Европа не говори езика при идването си в NBA, той ще изхвърчи от Лигата до 1 или максимум 2 години.

Самият Марчин няма проблеми да се изразява освен на родния си полски и на английски, немски и сръбски. В комбинация с чешкия и испанския на Саторански комуникацията на ръководителите на бъдещата република Послкочехия изглежда спокойно!

Advertisements

One thought on “В името на Полскочехия!

  1. Pingback: NBA тотално отсвири Тръмп | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s